Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

Säsongens sista match kan flyttas

Bild till nyheten

Om ägaren Mike Ashley säljer Newcastle finns en rädsla för att supportrarna kommer att samlas för att fira detta, därför kan den matchen, som är mot Liverpool, komma att flyttas till neutral plan.

Premier League har ännu inte bekräftat några lösningar för vilka arenor som kommer att användas under säsongsavslutningen.

Först diskuterades att samtliga matcher skulle spelas på neutrala arenor, men enligt brittisk press pågår nu istället diskussioner om att endast ett fåtal utvalda matcher ska flyttas.

De matcher där polisen anser att det finns extra hög risk för folksamlingar kan komma att flyttas. Liverpool väntas drabbas hårdast av alla lag eftersom att de är så nära ett första ligaguld på 30 år.

Tidigare har det spekulerats i att Liverpools matcher mot Manchester City och Everton samt de matcher där de röda kan säkra ligatiteln anses vara högriskmatcher. 

Nu rapporterar Daily Mail att även säsongens sista match, borta mot Newcastle, kan bli flyttad. Anledningen till detta är att polisen räds att Newcastle-supportrar kommer att samlas för att fira att Mike Ashley lämnar klubben som ägare.

Affären är ännu inte genomförd, men det rapporteras intensivt i England om att Ashley beslutat sig för att sälja klubben till nya ägare från Saudi Arabien. Då den nuvarande ägaren är väldigt opopulär bland många supportrar finns en oro att de samlas för att fira om affären blir verkligheten.

Bannerbild