Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

Grönt ljus för träningsmatcher

Bild till nyheten

Premier League har gett klubbarna tillåtelse att arrangera träningsmatcher inför återstarten av säsongen 2019/20.

Det är Telegraph som rapporterar att samtliga Premier League-klubbar idag fick ett godkännande för att spela träningsmatcher.

Träningsmatcherna kommer antingen att spelas på någon av lagens arena eller på en träningsanläggningen. De båda lagen måste följa strikta säkerhetsprotokoll i samband med matcherna.

Ett krav för att tillåta träningsmatcher är att inget lag reser längre än 90 minuter för att spela. Det blir inga bussresor till spelplatsen, spelarna får ta sig till platsen individuellt. De ska helst också vara ombytta och klara när de anländer. En del klubbar, som har långa avstånd till de flesta motståndare, kommer att få dispens att resa längre än en och en halv timme.

Premier League ställer inte upp med officiella domare. Medlemmar i någon av tränarstaberna kommer alltså att få hålla i visselpipan i dessa träningsmatcher.

Det är inte säkert att Premier League-klubbarna väljer att möta varandra. Enligt tidningen har flera lag i The Championship fått förfrågningar om träningsmatcher. 

Bannerbild