Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (B)

onsdag 15 jul 21:15

Utlovar parad om PL-titeln säkras

Bild till nyheten

Jürgen Klopp menar att det, när det är säkert att samlas i stora folksamlingar igen, kommer att hållas en segerparad för att fira om Liverpool vinner Premier League.

Coronapandemin har tvingat fram ett långt uppehåll från Premier League-fotboll och när den nu ser ut att åtverända 17 juni kommer matcherna att spelas inför tomma läktare eftersom att stora folksamlingar fortfarande är förbjudet.

Förbudet mot stora folksamlingar innebär också att Liverpool och dess supportrar inte i närtid kommer att kunna arrangera en segerparad likt den efter Champions League-segern förra säsongen när Premier League-titeln säkras.

Manager Jürgen Klopp lovar dock att det kommer att firas med en parad, men bara när det är säkert att göra detta. 

– Om vi vinner så kommer vi att fira som vi kan som lag internt och med våra supportrar när vi får tillåtelse att göra det, säger tysken till BBC.

– Jag kan lova att om det sker, så kommer det att bli en parad. När som helst, vem bryr sig? Vi behöver bara en dag då alla kan vara på plats, då ska vi göra det.

Liverpool leder som bekant ligan med 25 poäng och behöver endast sex poäng till för att säkra titeln, men Klopp fokuserar på det faktum att titeln ännu inte är deras.

– Det är fint att tänka på, men vi är inte mästare ännu, det vet vi om. Vi vet att vi är nära, men nära är inte bra nog. Det är 27 poäng kvar för oss att spela om och vi ska ge allt för att plocka samtliga. Vi är inte mästare ännu. Vi måste spela matcher och vi måste vinna dem.

– Vi vill inte sluta att vinna efter två matcher eller vad det nu blir. Jag kan inte se resultaten i förväg, vi måste jobba väldigt hårt.

Bannerbild