Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

Ifrågasätter spel på neutrala arenor

Bild till nyheten

När Premier League drar igång igen kan utvalda så kallade högriskmatcher komma att spelas på neutrala arenor på grund av en rädsla hos polisen, men alla poliser håller inte med om att detta är nödvändigt.

Engelska tidningar skrev under förra veckan att Mark Roberts, högste ansvarig för fotbollsevenemang inom polisen, valt ut ett antal Premier League-matcher som anses vara högriskmatcher och därför bör spelas på neutrala arenor.

Detta är matcherna:

Manchester City - Liverpool

Manchester City - Newcastle

Manchester United - Sheffield United

Everton - Liverpool

Den match som kan bli titelavgörande för Liverpool kommer även den att spelas på neutral plan. De matcher som blir avgörande i nedflyttningsstriden kan också komma att spelas på neutrala arenor.

Anledningen till att polisen vill att dessa matcher ska spelas på neutral plan är rädslan för stora folksamlingar i samband med matcherna. Liverpool FC sägs ha blivit chockerade över kraven och menar att deras supportrar särbehandlas negativt.

Liverpool har tidigare fått stöd från lokala poliser:

– Merseyside-polisen är redo att bidra med de resurser som krävs. Vi har inga invändningar mot att någon av Liverpools eller Evertons matcher spelas på de respektive hemmaarenorna. Vi har ett bra samarbete med klubbarna och supportergrupperna, sa Rob Carden, Merseyside's assistans chief constable förra veckan.

Nu har även Arfon Jones, som är North Wales Police and Crime Commissioner ställt sig frågande till kraven från polisen.

– Att pressa på för att matcher ska spelas på neutrala arenor är dumheter. Det finns inga bevis som stöttar sådana krav, säger Jones till Telegraph.

– Det kommer att visa sig att det inte samlas några supportrar utanför arenorna.

– Kravet om neutrala arenor är baserat på att man tror att det ska samlas supportrar utanför, men det finns ingen anledning till att anta att det kommer att ske. 

– De som kräver detta vägrar att presentera bevis för att detta kommer att hända, något som inte hjälper Premier League. Klubbarna har heller inte fått se vad de baserar detta på, vilket jag menar är helt fel.

Bannerbild