Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (B)

onsdag 15 jul 21:15

Tar ett knä mot våldet

Bild till nyheten

Liverpoolspelarna har idag på sina sociala medier delat en bild där de, på ett soldränkt Anfield, "tar ett knä" mot våldet under hashtaggen #BlackLivesMatter.

Med tillägget att "Unity is Strength" har flera spelare ur Liverpools a-lag lagt ut bilden ovan i sina sociala medier och det följer flera av de uppmärksammade aktionerna från helgens fotbollsomgång i Tyskland där bland annat Jadon Sancho väckte stor uppmärksamhet med en t-shirt som också signalerade samma budskap. 

Handlingarna kommer i efterspelet av det brutala våld från en polisman i USA, där afro-amerikanen George Floyd till slut avled av de skador han pådrog sig. 

Med aktionen vill man understryka vikten av alla lika värde och att ras, härkomst eller hudfärg aldrig någonsin får påverka värdet av ett människolivet. Just att "ta ett knä" blev en markering från Colin Kaepernick i NFL-ligan 2016 när han satte sig ner istället för att stå upp under den amerikanska nationalsången. Som en markering mot att landet uppenbarligen inte behandlade alla människor likadant. 

Bannerbild