Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

Ett år sedan CL-segern

Bild till nyheten

Idag är det ett år sedan den där drömlika kvällen i Madrid när Liverpool besegrade Tottenham och därmed fick höja Champions League-bucklan i skyn.

Efter tårarna i Kiev säsongen 2017/18 var budskapet från Jürgen Klopp tydligt - vi ska tillbaka till Champions League-finalen.

Sagt och gjort. Under säsongen 2018/19 tog sig Klopp och Co. - via en del kringelkrokiga vägar och heroiska insatser, ta de tre förlusterna och drömcombacken mot FC Barcelona som exempel - till final på nytt i samma turnering. 

Denna gång väntade Tottenham Hotspur på motsatt planhalva. Starten på matchen kunde inte ha blivit bättre - redan efter några sekunders spel pekade domaren på straffpunkten efter en hands av Moussa Sissoko. 

Mohamed "The Egyptian King" Salah klev fram och dundrade in 1-0 och tog på så sätt lite revansch på sig själv efter finalen mot Real Madrid som slutade i allt annat än glädjetårar.

Det skulle bli ett mål till i finalen, ett mål som kom i slutminuterna och som var den definitiva spiken i kistan. Divock Origi tog emot bollen i straffområdet, lade den till rätta och avlossade ett välplacerat skott som letade sig in vid den bortre stolpen - 2-0 var ett faktum. 

Jürgen Klopps önskan om att återvända till Champions League finalen blev alltså sann redan ett år senare och denna gång kunde Jordan Henderson lyfta "Big Ears" i skyn och vråla ut sin glädje för klubbens sjätte titel i turneringen.

Nu har ett år passerat sedan finalsegern i Madrid och det är tydligt att segern agerat accelerator för denna upplaga av The Reds då de sedan dess tagit hem Supercupen, VM för klubblag samt spelat till sig en astronomisk ledning i Premier League-tabellen säsongen 2019/20.

Bannerbild