Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Bologna klubbmärke Bologna (B)

torsdag 05 aug 16:00

Nobbade möte med Ramos

Bild till nyheten

Harvey Elliott erbjöds förra sommaren att träffa Real Madrids lagkapten Sergio Ramos i ett försök att locka honom till den spanska klubben. – Nej tack, jag tycker inte om honom efter det han gjorde mot Mo Salah, svarade den unge supertalangen.

Harvey Elliott blev förra säsongen den yngste spelaren någonsin att spela Premier League-fotboll när han 16 år och 30 dagar gammal fick hoppa in i slutminuterna för Fulham i ett möte med Wolverhampton.

Elliotts utveckling som spelare gick inte obemärkt förbi i Fotbollseuropa. The Athletics James Pearce skriver att den spanska giganten Real Madrid gjorde ett försök att locka till sig supertalangen.

Den unge anfallsspelaren fick en guidad tour av Bernabeu och träningsanläggningen. Under besöket passerade sällskapet Sergio Ramos inramade tröja och Madrid-representanterna slog på charmoffensiven och erbjöd Elliott att träffa lagkaptenen. 

– Nej tack, det behövs inte, jag tycker inte om honom efter vad han gjorde mot Mo Salah, ska Elliott ha svarat. 

Elliott, Liverpool-supporter sedan barnsben, var på plats i Kiev tillsammans med sin pappa för att se Champions League-finalen mellan Liverpool och Real Madrid 2018. På nära håll bevittnade han hur den spanske mittbacken slet ned Mohamed Salah i marken så pass bryskt att egyptiern tvingades lämna planen. Ett möte med Ramos skulle inte vara någonting som fick Elliott att skriva på för Los Blancos. 

Pearce skriver att en rad storklubbar visade enormt intresse för den unge engelsmannen. Paris Saint-Germain, Manchester City, Chelsea och Arsenal var bara några av intressenterna.

När Liverpool kom med ett erbjudande var saken klar. Elliott hade mer lukrativa erbjudanden på andra håll, men den känslomässiga kopplingen till Anfield-klubben visade sig vara avgörande.

Han skrev på för Liverpool och har haft en mycket lyckad debutsäsong. Trots sin unga ålder - han fyllde 17 år i april - har han redan noterats för sju framträdanden för seniorlaget. 

– En exceptionell talang och en fantastisk grabb, är Jürgen Klopps beskrivning av Elliott.

– Det är lätt att bli övertygas av Harvey när man ser honom i träning. Han kunde ha gått till i princip vilken klubb som helst, men han ville vara en del av Liverpool.

Nu när Elliott fyllt 17 år har han möjligheten att skriva på ett första professionellt kontrakt med klubben. Pearce rapporterar att det är förväntat att Elliott skriver på ett treårsavtal inom de närmsta veckorna. 

Det står ännu inte klart hur mycket Liverpool kommer att behöva betala Fulham för supertalangen. London-klubben sägs vilja ha £7M, men summan ska avgöras i domstol. 

Bannerbild