Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (B)

onsdag 08 jul 21:15

Endast 15 friska spelare krävs för match

Bild till nyheten

Premier League-klubbarna ska ha informerats om att stora bortfall av spelare inte kommer att leda till att matcher skjuts upp, så länge som minst 15 spelare i varje lag är redo för spel.

Om en spelare smittas av viruset kommer denne att isoleras från sina lagkamrater i minst sju dagar. Nu när spelarna fått börja träna med kroppskontakt igen har frågor uppstått kring vad som händer om ett gäng spelare måste isoleras samtidigt - vad händer med matcherna då?

The Guardian skriver att Premier League informerat klubbarna om att matcherna kommer att spelas, även om en stor mängd spelare saknas i truppen, så länge som minst 15 spelare är friska.

West Hams vice styrelseordförande Karren Brady har kommenterat informationen från Premier Leauge.

– Det finns uppenbar oro för vad som händer om man inte kan ställa upp med sitt starkaste lag. Det verkar som att så länge du har 15 friska spelare, inklusive en målvakt, från antingen 25-mannatruppen eller U21, så kommer det att räknas som att du har tillräckligt med spelare för att genomföra matcher, säger Brady.

Detta besked visar att Premier League fortsatt är väldigt måna om att säsongen slutförs och att de, i den mån det är möjligt, inte vill skjuta på återstarten eller enskilda matcher.

Bannerbild