Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (B)

onsdag 15 jul 21:15

– Vi tränar med högsta möjliga intensitet

Bild till nyheten

Liverpool-spelarna har börjat träna i större grupper igen och med kroppskontakt. Assisterande tränare Pepijn Lijnders berättar om processen.

I torsdags kunde spelarna återvända till kontaktträning i större grupper efter att samtliga Premier League-klubbar röstat för förslaget att starta fas två av "Project Restart".

Jürgen Klopps högra hand, Pepijn Lijnders har i en intervju med Liverpoolfc.com berättat om känslan på Melwood de senaste dagarna.

– Det har känts väldigt bra, konstaterar Lijnders.

– Under perioden av träning i mindre grupper fokuserade vi på att förbereda grabbarna för normal träning. Jag kunde aldrig ha föreställt mig att man kunde göra så mycket med bara fyra spelare - Pete, Vitor, Andreas och Conall gjorde ett fantastiskt jobb.

– Allt handlade om energi, energi, energi. Enligt mig vinner energi alltid över vilken taktisk idé som helst i slutändan. Att kombinera de båda delarna kan göra dig ostoppbar!

Första träningspasset tillbaka i större grupper flöt på som det brukar, enligt nederländaren.

– Det var fantastiskt. Passet var väldigt bra, hög energi, högt tempo och counter-pressing. Jürgen och jag tittade på varandra under kvadraten och vi både hade det bredaste av leenden. 

– Jag sa: "Jag hoppas att övningen kan utföra coachandet så att jag bara kan observera och njuta av det!" Tio sekunder senare var jag där och skrek på dem att de skulle hålla fokus, säger Lijnders med ett leende.

Nu ökar intensiteten i träningspassen då återstarten kommer allt närmare.

– Vi har intensiva träningspass. Vår identitet är vår intensitet! Vår identitet är oförtusägbarhet. Det handlar om specifik träning som lag. Vi kontrollerar tempot, det är så, så viktigt. 

– Alla träningspass hänger samman så att vi kan spela på vårt sätt samtidigt som vi reducerar skaderisken. Vi tränar varje dag med den högsta intensiteten, största möjliga koncentration och med full frihet att anfalla. Det är som Einstein sa: "Logik kan ta dig från A till B. Fantasin kan ta dig vart som helst."

Bannerbild