Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

Mignolet om succésäsongen

Bild till nyheten

Simon Mignolet tror att Liverpools framgång denna säsong är sprungen ur tidigare med- och motgångar.

Simon Mignolets sista säsong i Liverpool var en extraordinär sådan. Laget spelade ihop hela 97 poäng i Premier League och säkrade klubbens sjätte Champions League-titel.

Framgångarna har fortsatt denna säsong - Jürgen Klopp och Co. har vunnit Supercupen, VM för klubblag och är sex ynka poäng från att lägga vantarna på Premier League-bucklan.

Mignolet, som i somras lämnade för spel i Club Brugge, tror att grunden för denna säsongs framgångar lades redan under den föregående.

– Ja, absolut. Om jag ska vara ärlig så tror jag att grunden lades i vintras förra säsongen, säger belgaren till Liverpoolfc.com.

– Vi vann alla matcher på hemmaplan, vi var svåra att slå, vi släppte inte in många mål och vi var väldigt stabila. Men jag tror att man genom att vinna någonting (Champions League-titeln) får extra självförtroende att försöka att bli oslagbara. Man blickar framåt mot nästa möjlighet att vinna en medalj.

– Jag tror även att förlusterna i Europa League- och Champions League-finalen hjälpte. Det är inte roligt att uppleva förlusterna, men man lär sig mycket.

– Det förbereder en för nästa final. Jag tror att erfarenheten var till stor hjälp när vi mötte Tottenham - laget var tillräckligt moget för att ta sig an den uppgiften.

Bannerbild