Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

Förvånade av polisens krav

Bild till nyheten

Liverpool ska enligt rapporter förvånats av polisens krav om att alla matcher där Jürgen Klopps mannar kan säkra ligatiteln ska spelas på neutral plan.

Under gårdagen kom uppgifter om vilka matcher som polisen i Storbritannien valt ut som så kallade högriskmatcher och som därmed måste spelas på neutrala arenor när säsongen återupptas. 

Detta är matcherna: 

Manchester City - Liverpool

Manchester City - Newcastle

Manchester United - Sheffield United

Everton - Liverpool

Den match som kan bli titelavgörande för Liverpool kommer även den att spelas på neutral plan. De matcher som blir avgörande i nedflyttningsstriden kan också komma att spelas på neutrala arenor.

The Times skriver nu att polisens krav lämnat Liverpool-ledningen förundrade. Klubben ställer sig frågande till varför polisen är så mån om att den sista avgörande titelmatchen absolut inte får spelas på Anfield när lokal Merseyside-polis öppnat för att arrangera sådana typer av matcher på arenan.

– Merseyside-polisen är redo att bidra med de resurser som krävs. Vi har inga invändningar mot att någon av Liverpools eller Evertons matcher spelas på de respektive hemmaarenorna. Vi har ett bra samarbete med klubbarna och supportergrupperna, säger Rob Carden, Merseyside's assistans chief constable.

Det finns en känsla hos Liverpool att deras supportrar pekas ut på ett felaktigt sätt. Även de båda Manchester-klubbarna ska ha reagerat förvånat på listan av högriskmatcher - United förstår inte varför ett möte med Sheffield United inte kan spelas på Old Trafford medan City menar att en match mot Newcastle inte bör anses vara någon typ av högriskmatch.

Bannerbild