Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (B)

onsdag 08 jul 21:15

Premier League om arenafrågan

Bild till nyheten

Premier League har i ett pressmeddelande kommenterat diskussionerna kring huruvida de återstående matcherna ska spelas på neutrala arenor eller ej.

De senaste rapporterna om arenafrågan har handlat om att ett fåtal utvalda matcher kommer att spelas på neutrala arenor och att resterande kan spelas på de respektive hemmalagens arenor.

Daily Mail skrev tidigare under dagen att dessa matcher var utvalda av polisen som högriskmatcher:

Manchester City - Liverpool

Manchester City - Newcastle

Manchester United - Sheffield United

Everton - Liverpool

Den match som kan bli titelavgörande för Liverpool kommer även den att spelas på neutral plan. De matcher som blir avgörande i nedflyttningsstriden kan också komma att spelas på neutrala arenor.

Nu har Premier League kommenterat arenafrågan i ett pressmeddelande:

"Premier Leagues ambition är att slutföra de återstående matcherna på hemma- och bortaplan, i den mån det är möjligt," skriver ligan på sin officiella hemsida.

"Vi arbetar tillsammans med klubbarna för att se till att riskerna bedöms och minimeras, samtidigt som vi samarbetar med både lokal och nationell polis."

"Diskussioner med National Police Chief's Council och UK Football Policing Unit har varit positiva och kommer att fortsätta. Vi är förberedda för alla olika scenarier och har en plan för neutrala arenor."

Bannerbild