Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (B)

onsdag 08 jul 21:15

Borini: Jag hade otur men jag träffade min fru

Bild till nyheten

Succén i Liverpool uteblev för Fabio Borini. Men det finns inget ont som inte för något gott med sig. Italienaren träffade nämligen sin nuvarande fru på Merseyside.

Fabio Borini var Brendan Rodgers första värvning i Liverpool sommaren 2012. Rodgers hade haft italienaren under sin tid i Swansea och när Borini gjorde succé med sina nio mål i Roma plockade Liverpool den unge anfallaren.

Priset för Borini, som dessutom var en del av Cesare Prandellis EM-trupp 2012, sades vara runt 11 miljoner pund. En transfer som överraskade många – inte minst Borini själv.

– Jag förväntade mig inte det. Jag hade precis köpt ett hus i Rom som jag inte ens fick sova en natt i. Det var väldigt överraskande, säger Borini till The Athletic och fortsätter:

– Men jag tänkte att det var en jättebra chans att komma tillbaka till England, som jag älskar, och Roma tänkte att det var ett bra sätt att tjäna pengar, så alla blev nöjda i slutändan.

Hans första säsong i England kantades av skador och det blev bara ett mål – 5–0-målet i krossen mot Newcastle – på 13 PL-matcher. Totalt gjorde Borini tre mål på 38 matcher i den röda tröjan. 

– Det kändes bra men det var tufft. Jag fick väldigt svåra skador som jag inte kunde göra någonting åt. Först bröt jag foten och sedan hoppade axeln ur led. Jag hade otur i det perspektivet men tiden var också bra eftersom jag träffade min fru.

Borinis första PL-mål för The Reds:

Numera tillhör den 29-årige italienaren Milan, men är utlånad till Hellas Verona. Han följer fortfarande Liverpool noga. Han hoppas att den första ligatiteln kan bärgas nu i sommar.

– Min svärfar är säsongskortsinnehavare så jag vet exakt hur de känner. 

Källa: theathletic.com

Bannerbild