Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

Krävs på mindre pengar vid snabb avslutning

Bild till nyheten

Om Premier League-säsongen 2019/20 slutförs innan 2 augusti halveras den summa som TV-bolagen kräver att klubbarna ska betala tillbaka.

TV-bolagen har under arbetet med "Project Restart" varit tydliga med att de kommer att kräva tillbaka enorma summor pengar om säsongen inte slutförs. Skulle de återstående matcherna inte spelas kan de kräva så mycket som £762M av klubbarna. 

Under de senaste veckorna har det stått klart att rättighetsinnehavarna kommer att kräva rejält mycket pengar tillbaka, oavsett om säsongen slutförs eller ej. I dagsläget ska det handla om £340M om matcherna spelas färdigt. 

Klubbarna fick dock goda nyheter under torsdagens Premier League-möte - återbetalningskravet halveras till £170M om säsongen är slutförd innan 2 augusti, det rapporterar The Times. Anledningen till detta ska vara att samtliga 92 matcher kommer att sändas på TV.

Oavsett hur mycket pengar TV-bolagen kräver så kommer klubbarna inte att stressas när det gäller återbetalningen. Inte förrän säsongerna 2021/22 och 2022/23 kommer de behöva betala. Hur mycket varje klubb ska betala avgörs av tabellplaceringen.

Bannerbild