Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (B)

onsdag 15 jul 21:15

Lewtas tar över U23

Bild till nyheten

Liverpool FC meddelar att Barry Lewtas tar över som tränare för U23-laget efter Neil Critchley.

Neil Critchley lämnade i mars rollen som Liverpools U23-tränare för att testa vingarna som manager för Blackpool. 

Nu har ersättaren bekräftats. På sin officiella hemsida meddelar Liverpool att U18-tränaren Barry Lewtas tar steget upp till U23. 

Akademichefen Alex Inglethorpe är mycket nöjd att Lewtas tog jobbet.

– Barry har varit i klubben i många år nu och har tagit stegen upp via de olika åldersklasserna. Detta är ännu ett steg uppåt för honom. Han skapar en fin miljö för spelarna och har hittat rätt i balansen mellan att vinna matcher och utveckla de talanger vi har.

– Ännu viktigare är hans kvaliteter som person. Han är passionerad i sin roll och är dedikerad till sporten. Jag är glad att han har tackat ja till den här utmaningen, säger Inglethorpe. 

I och med att Lewtas tar steget upp till U23 blir platsen som U18-tränare tom - men klubben har redan hittat en ersättare. 

Marc Bridge-Wilkinson, som kom till klubben 2015 och som har lett lag på U14- och U16-nivå under de senaste åren, tar över U18-laget. 

– Marc kom till oss som U14-tränare och jag gillar att han själv har spelat och vet hur det känns att vara spelare. Han är passionerad för sin uppgift att utveckla sina spelare samtidigt som han alltid själv vill utvecklas, säger Inglethorpe. 

Bannerbild