Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (B)

onsdag 15 jul 21:15

Kan bli träningsmatcher innan återstarten

Bild till nyheten

Enligt The Athletic planerar Premier League-klubbarna för träningsmatcher mot varandra innan säsongen startar upp igen.

The Athletic har kommit med nya uppgifter angående spelarna och ledarnas önskan om att skjuta på återstarten för att lagen ska kunna vara i så bra form som möjligt när det verkligen gäller.

Premier League hoppades till en början att säsongen skulle kunna starta igång igen 12 juni, men nu förväntas återstarten flyttas fram en eller två veckor. 

Under gårdagen kunde Premier League ge grönt ljus för fas två av "Project Restart" efter att samtliga klubbar röstade för förslaget att tillåta kontaktträning i större grupper.

Sajten rapporterar att klubbarna nu planerar för att spela träningsmatcher mot varandra innan återstarten, för att på så sätt förbättra matchformen ytterligare. Det ska handla om en eller två träningsmatcher per lag och de kommer troligtvis att spelas på träningsanläggningarna. 

Vilka som möter varandra kommer enligt uppgifterna att baseras på avståndet lagen emellan för att hålla ned resandet i landet så mycket som möjligt. Dessa matcher väntas arrangeras minst en vecka innan återstarten. 

Bannerbild