Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

Ska protestera mot återbetalningskrav

Bild till nyheten

The Guardian rapporterar att Liverpool är en av klubbarna som kommer att protestera mot TV-bolagens, som kräver enorma summor pengar på grund av att säsongen dragit ut på tiden och att den kommer att slutföras inför tomma läktare.

I tisdags hade spelare och ledare möten med Premier League och under onsdagen möttes klubbarna för att bland annat ge grönt ljus för kontaktträning från och med torsdag. 

Mötesverksamheten kommer fortsätta under torsdagen. Då möts klubbarna på nytt för att diskutera flera viktiga frågor för "Project Restart". Ett av huvudämnena på mötet kommer att vara TV-bolagens krav på återbetalning.

Under onsdagen informerades klubbarna att rättighetsinnehavarna kräver £330M tillbaka. Premier League-styrelsen förklarade för klubbarna att de helt enkelt måste acceptera detta. 

Toppklubbarna kommer att drabbas hårdast då det handlar om pengar som delas ut beroende på tabellposition. Topp sex-lagen kommer att tvingas betala cirka £30M vardera medan de andra klarar sig undan med en återbetalning på £10,75M.

The Guardian rapporterar nu att Liverpool är en av klubbarna som inte accepterar TV-bolagens krav. Klubbens ordförande Tom Werner väntas höja en kritisk röst under torsdagens möte. 

Utöver Liverpool är också Tottenham och West Ham motståndare till återbetalningen. De menar att antalet TV-tittare kommer att öka med tanke på att inga supportrar får komma in på arenorna och att matcherna inte kommer att konkurrera med någon annan sport på TV.

Under torsdagens Premier League-möte kommer denna fråga att diskuteras i detalj.

Bannerbild