Quantcast

Nästa match (Community Shield)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

lördag 29 aug 17:00

Times: Alla klubbar vill starta fas två

Bild till nyheten

Under onsdagen kommer Premier League-klubbarna att rösta om huruvida de ska tillåta kroppskontakt på träningarna eller ej. Enligt rapporter är samtliga klubbar öppna för att ge grönt ljus för sådan typ av träning.

Arbetet med "Project Restart" fortsätter. Under gårdagen höll Premier League möten med både spelare och managers. Alla inblandade parter ska ha haft en positiv känsla efter dessa möten.

Idag är det ett nytt avgörande möte. Klubbarna ska besluta om de ska starta andra fasen av träning, där kroppskontakt är tillåten, i slutet av veckan eller ej.

Enligt The Times kommer förslaget utan problem att röstas igenom då samtliga 20 klubbar är förnöjda med de säkerhetsprotokoll som har presenterats. 

Många spelare som tidigare varit skeptiska ska ha lugnats av att endast åtta av 1744 coronavirustester gav positiva provsvar. 

Spelarna ska även ha informerats om att de, med hjälp av ett GPS-system i träningsvästarna, kommer att kunna hålla koll på vilka spelare som varit i kontakt med vilka spelare om någon testar positivt efter att kontaktträningen startat. 

GPS-systemet kan även mäta hur mycket kontakt det har varit spelarna emellan.

Bannerbild