Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

Ännu inget beslut om VAR

Bild till nyheten

Premier League har efter besked från FIFA möjligheten att välja om de vill använda VAR eller ej i slutspurten av säsongen 2019/20.

Premier League-spelarna återvände under förra veckan till träning på de respektive träningsanläggningarna i mindre grupper. Förhoppningen är att kontaktträning kan påbörjas i slutet av veckan.

För domarna i ligan ser situationen något annorlunda ut. Enligt Telegraph så kommer de 17 domarna som prioriteras i ligan att gå direkt från träning i hemmet till att döma de återstående matcherna. 

Domarna kommer att fortsätta att träna hemifrån och skicka in statistik till cheferna i Professional Game Match Officials. 

Enligt tidningen kommer domarna inte att hålla förberedelser i grupp på St George's Park, som annars är den del av den standardrutinen.

Domarna har fått tydliga besked att inga träningsmatcher kommer att genomföras och att de inte kommer att ha möjligheten att träna på Premier League- eller Championship-arenor. De ska helt enkelt hålla formen genom träning i hemmet.

Spelare, ledare och andra klubbanställda har testats för coronaviruset, men domarna har ännu inte fått den möjligheten. Det är dock planerat att även domarna kommer att testas två gånger i veckan när ett startdatum för återstarten bekräftas.

FIFA har tidigare gett besked om att VAR inte behöver användas under slutspurten av säsongen 2019/20 med tanke på att det kräver att flera domare samlas i ett litet rum under längre tid. 

Premier League har ännu inte fattat något beslut kring huruvida de kommer att fortsätta att utnyttja VAR eller inte. I Bundesliga, där de redan har spelat två omgångar och är mitt uppe i en tredje, är VAR i bruk som vanligt.

Bannerbild