Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

– Vi är lyckligt lottade

Bild till nyheten

Joe Gomez berättar om hur det har varit att vara tillbaka i träning på Melwood efter en lång tids frånvaro.

Förra veckan fick spelarna tillåtelse att börja träna på Melwood igen i mindre grupper. De måste följa strikta riktlinjer och får ännu inte ha någon kroppskontakt med varandra under träningspassen.

Joe Gomez berättar i en intervju med Liverpoolfc.com om hur han upplevt träningscomebacken.

– Självklart har det har varit fantastiskt att vara tillbaka, även om det är under speciella omständigheter. Det är lite annorlunda jämfört med hur vi brukar träna, men det har fungerat bra, säger Gomez.

– Det känns bra att börja träna igen efter ett sådant långt uppehåll. Vi tränar på ett lite annorlunda sätt, men vi har fortfarande möjlighet att träna med boll, tillsammans med lagkamraterna på träningsplanen, vilket vi inte haft tidigare.

– Vi har löpt på löpband och ute på gatorna, men när man kommer ut på planen och genomför högintensiva övningar så märker man att det är något helt annat. Det känns bra att komma igång igen.

Jürgen Klopp sa förra veckan att detta är som en försäsong. 

– Ja det känns lite så, konstaterar Gomez.

– Men som lag, när jag har sett spelarna, så verkar vi ha behållit en bra grundfysik. Vi har såklart följt ett strikt träningsschema som vi fick från de ansvariga för fysiken. 

– Det känns inte som att börja från noll, men det har varit ett långt uppehåll. Alla är glada över att vara tillbaka och njuter av träningarna.

Trots att spelarna är tillbaka i träning så har Premier League fortfarande inte presenterat något specifikt datum för när säsongen ska återupptas.

– Ja, det är en annorlunda situation. Vi är så vana vid att ha strukturerade scheman, i början av säsongen får man spelsschemat för resten av året, säger mittbacken.

– Som individer måste vi anpassa oss och ta det dag för dag. Men jag tror att det är samma sak för många i landet just nu. Det är många som är osäkra på vad som kommer att hända. 

– Det har nog varit det mest utmanade med träningen hemifrån, att hålla igång utan någon vetskap om när man kan börja spela igen. 

– Nu kan vi träna tillsammans med lagkamraterna, vilket vi verkligen uppskattar. Vi är lyckligt lottade att arbeta under dessa förhållanden. Vi får vara ute på planen och göra det vi älskar. Det är tillräckligt med motivation för oss.

Bannerbild