Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

Positiv inställning bland spelarna

Bild till nyheten

Mirror rapporterar att de allra flesta Premier League-spelare är positiva till att börja med kontaktträning i slutet av veckan. The Times kommer dock med uppgifter om fortsatt motstridighet bland flera spelare.

Nästa steg i Premier Leagues "Project Restart" är att ge besked om när spelarna kan börja träna med kroppskontakt igen. Regeringen har redan godkänt sådan träning, så nu är det upp till klubbarna att komma överens i frågan.

Mirror rapporterar nu att Premier League-cheferna känner att de har tillräckligt med vetenskapliga bevis för att övertyga klubbar som Watford, Brighton och West Ham om att en återstart är säker. 

Tidigare har flera spelare uttryckt en oro om att återvända till träning, men enligt tidningen börjar inställningen att förändras hos de flesta spelarna som nu känner att de är redo att börja arbeta för att matcherna ska kunna dra igång igen. De ska ha insett vikten av att säsongen slutförs. 

Det finns en förhoppning om att Troy Deeney, som varit en av de spelare som varit allra mest kritisk till "Project Restart" har övertygats om säkerheten och därmed är redo att börja träna igen.

Under tisdagen har Premier League flera möten med spelare och managers, men samtliga parter kliver in i dessa samtal med positiv inställning. 

Att återstarten i Tyskland än så länge har fungerat smärtfritt är en av anledningarna till att spelare nu är mer trygga i situationen.

Efter dagens möten kommer klubbarna under onsdagen att rösta om de ska gå in i fas två av "Project Restart" eller ej. Flera engelska tidningar har rapporterat att förslaget med stor sannolikhet kommer att röstas igenom. 

På torsdag kommer ett nytt möte att hållas och då förväntas ett beslut fattas om ett datum för återstarten. Sky Sports rapporterade igår att det hos några klubbar finns en önskan om att skjuta starten till 26 juni, men de ansvariga för Premier League hoppas fortfarande på 19 juni.

Motstridiga uppgifter

Medan Mirror kommer med positiva uppgifter, är tongångarna inte alls lika muntra enligt The Times.

Tidningen skriver att det fortfarande är flertalet spelare som är bekymrade över nästa fas av "Project Restart". De anser att ligan inte lyssnar tillräckligt mycket på dem. 

Att endast den spelare som testat positivt för coronaviruset ska isoleras är något som skapat en del oro. Det finns spelare som menar att det inte är en säker lösning då andra kan ha varit i kontakt med den smittade spelaren innan denne isolerades.

Situationen väntas bli tydligare efter tisdagens möte där både spelare och managers har möjligheten att ta upp diverse frågor om nästa steg av planen.

Bannerbild