Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

Återstarten kan skjutas till 26 juni

Bild till nyheten

Sky Sports rapporterar att flertalet Premier League-klubbar vill skjuta på återstarten av säsongen ytterligare.

Storbritanniens regering har gett grönt ljus för för utövare av professionell idrott att börja träna med kroppskontakt i grupper om maximalt 12 personer. 

Detta innebär att det nu är upp till Premier League och dess klubbar att besluta om ett datum när de kan kliva in i fas två av "Project Restart". 

Under tisdagen kommer spelare och managers att ha möten med Premier League för att diskutera fas två, som innebär träning med kroppskontakt. Detta ger dem en möjlighet att ställa eventuella frågor om säkerheten eller dylikt.

På onsdag kommer klubbarna sedan att rösta om huruvida de ska godkänna fas två eller ej. Om minst 14 av 20 lag röstar för förslaget väntas kontaktträning starta i slutet av veckan.

Enligt Sky Sports är det troligt att förslaget kommer att röstas igenom.

När fas två är inledd är det dags att komma överens om ett startdatum för matcherna. Premier Leagues förhoppning var till en början att säsongen skulle starta igång igen 12 juni, men efter att en rad spelare och ledare bett om mer tid har det istället rapporterats om 19 juni som ett mer troligt datum.

Nu kommer Sky Sports med uppgifter om att flera klubbar önskar att skjuta på återstarten ytterligare. De vill ha ännu en veckas förberedelser med sin trupp och anser därför att 26 juni är lämpligare. 

Klubbarna väntas rösta om ett datum under denna vecka. UEFA bad tidigare ligorna att presentera en plan senast 25 maj, men då inga besked har kommit från Premier League är det förväntat att det sker i slutet av veckan.

Bannerbild