Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

måndag 28 sep 21:00

Pochettino: Vi var bättre än Liverpool

Bild till nyheten

Mauricio Pochettino anser att Tottenham var det bättre laget i Champions League-finalen förra säsongen.

Liverpool säkrade förra sommaren klubbens sjätte Champions League-titel genom att besegra Tottenham med 2-0 på Wanda Metropolitano i Madrid. 

Finalen startade på ett oväntat sätt - redan i matchens första minut pekade domaren på straffpunkten efter att Moussa Sissoko bedömts tagit bollen med handen i straffområdet. Mohamed Salah klev fram och satte bollen i nät. 

Det var ett mål som slog hårt mot Tottenham-lägret.

– Det var tufft att acceptera, erkänner Mauricio Pochettino, som fortfarande var manager för London-laget när finalen spelades, i en intervju med Daily Mail.

– Jag var övertygad om att finalen skulle gå vår väg. Det var allt vi tänkte på. Men ingen är förberedd på att släppa in ett mål på det sättet, 30 sekunder in i en Champions League-final.

– Det målet förändrade matchen och alla känslor. Det är svårt att förbereda ett lag för något sådant. Vi var mycket bättre än Liverpool. Vi hade otur som inte gjorde mål.

– Vi förtjänade kanske ett bättre resultat, men i slutändan handlar finaler om att vinna titeln. Det handlar inte om vem som förtjänar det ena eller det andra. 

– Den som vinner, den vinner. När man förlorar får man höra en hel del från andra människor, men om man vinner så är det ingen som analyserar varför man vunnit - man har segern. 

 Pochettino berättar att förlusten i Madrid tog väldigt hårt på honom.

– Jag var så otroligt besviken. Det var svårt att sluta gråta, att sluta må dåligt. 

– Man kan se på hur Liverpool agerade efter förlusten mot Real Madrid och inspireras av det, men jag visste att efter fem år tillsammans, på grund avsättet som vi arbetat på och allt som hänt, så skulle det bli svårt. 

Bannerbild