Quantcast

Nästa match (Premier League)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

lördag 14 aug 16:00

– Kan inte beskriva hur bra han är

Bild till nyheten

Andy Lonergan är full av beundran för sin målvaktskollega Alisson Becker.

I somras valde Liverpool att plocka in rutinerade Andy Lonergan, till en början av det tänkt att han skulle vara en del av truppen under försäsongen, men efter att ha imponerat erbjöds målvakten ett ettårskontrakt med klubben.

Efter att under säsongens gång dagligen tränat tillsammans med Alisson Becker kan Lonergan knappt beskriva hur bra han tycker att den brasilianska målvakten verkligen är.

– Jag och Kirky (Chris Kirkland) pratar om honom med andra målvakter och säger: "Hur bra ni än tror att han är så är han bättre än så," säger Lonergan i LFCTV:s program Legends in Lockdown.

– Man ser honom spela på lördagarna eller i Champions League och tänker att han är briljant, men det är så mycket mer än så. Han är den bäste.

– Allt han gör är han bäst på, men hans mentalitet och lugn... Jag kan inte beskriva hur bra han är. Det är en ära att få vara en del av samma trupp som honom.

Tidigare i veckan fick spelarna återvända till Melwood för träning i mindre grupper, något som kom som en rejäl moralboost efter mer än två månaders hemisolering.

– Det har varit fantastiskt. Det är såklart annorlunda med tanke på den process vi måste gå igenom för att få gå ut på träningsplanen, men när man väl är ute på planen känns allt som vanligt, säger Lonergan.

– Det är jag och Alisson och de två målvaktstränarna som är på planen, fyra eller fem spelare på andra planen och sedan kommer andra halvan av truppen en eller två timmar senare.

– När allt har rengjorts och desinficerats efter oss så kan de påbörja sitt pass. Det är så det ser ut för tillfället. 

Bannerbild