Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

måndag 28 sep 21:00

Så ser den nya träningsvardagen ut

Bild till nyheten

Spelartruppen är tillbaka på Melwood efter mer än två månaders frånvaro, men det är mycket som är annorlunda på träningsanläggningen.

I måndags röstade Premier League-klubbarna för förslaget att tillåta träning på de respektive träningsanläggningarna igen, dock endast i grupper om fem personer åt gången och utan kroppskontakt. 

Liverpool var tillbaka på Melwood i tisdags, men det är en rejält förändrad träningsanläggning jämfört med innan coronapandemin. Chris Bascombe, journalist för Telegraph, har tittat närmare på hur den nya träningsvardagen ser ut.

Ray Haughan, ansvar för administration, och klubbläkarna Jim Moxon och Saray Lindsay startade planeringen för flera veckor sedan för att spelarna skulle kunna återvända till anläggningen men samtidigt upprätthålla social distansering.

Korridorer har skapats för att skapa en effektiv transport från entrén till träningsplanerna. I och med de nya avskärmningarna kan det ta ett bra tag att ta sig runt på anläggningen.

– Det är endast envägskorridorer. Om man är på fel ställe när man måste gå på toaletten så måste du gå i en halvtimme, sa Jürgen Klopp i en intervju tidigare i veckan.

Melwood ska, efter hårt arbete och mycket planering, blivit en av de tryggaste arbetsplatserna i staden.

Varje dag arrangeras tre träningspass, eftersom att spelarna endast får träna fem personer åt gången på samma plan. Spelarna ankommer till anläggningen antingen 11:30, 14:00 eller 16:30. Om spelarna dyker upp innan planerad ankomsttid måste de stanna i sina bilar tills de får klartecken att gå in.

Innan de går in på anläggningen måste spelarna testas av läkarna. De tar tempen och fyller i ett formulär där de ska redovisa vilka de har träffat sedan förra träningen.

På Melwood är det endast två at tre planer som används och spelarna måste anlända ombytta och klara samt ta med sig egen dricka.

Grupperna om fem personer är inte slumpmässigt utvalda, de är sammansatta beroende på vilken position spelarna har. De muslimska spelarna har dock fått träna sista passen den här veckan på grund av ramadan.

Klopps assistenter Pep Lijnders och Peter Krawietz är de som har ansvar för att organisera träningspassen.

– Träningspassen var perfekt organiserade, allt handlar om fotboll. Det är småsaker som att vänja sig vid planen, fotbollsskorna, bollen, vändningar, passningar, löpningar, tempohöjningar och så vidare, sa Klopp i tisdags efter första dagen tillbaka på Melwood.

– Det såg väldigt bra ut måste jag säga. Om några av våra supportrar är oroliga, det behöver ni inte vara - grabbarna är i bra form.

Om spelarna behöver behandling så finns det fysioterapeuter på plats, iklädda skyddsklädsel, som kan tillgodose spelarnas behov. 

Klopp har även sagt att spelarna inte är dittvingade - det är just nu helt och hållet upp till spelarna själva om de vill träna på träningsanläggningen eller ej. Klubben har dock förklarat för spelarna att de gör allt de kan för att se till att minska risken för smittspridning. Spelarna ska även ha informerats om vikten av att följa riktlinjerna. 

Bascombe skriver att det är en väldigt härlig stämning bland spelarna, som alla är taggade att vara tillbaka på träningsplanen igen. Han skriver även att Roberto Firmino har fått en hel del kommentarer för sin nya frisyr som han skaffat under hemkarantänen. 

Premier Leagues förhoppning är att spelarna i slutet av nästa vecka ska kunna börja träna med kroppskontakt igen.

Källa: Telegraph, Liverpool.no

Bannerbild