Quantcast

Nästa match (Premier League)

West Ham klubbmärke West Ham (H)

lördag 31 okt 18:30

– Jag vill att matcherna spelas på Anfield

Bild till nyheten

Liverpools ordförande Tom Werner uttrycker en önskan om att matcherna spelas på klubbarnas vanliga arenor hellre än på neutrala sådana under säsongsavslutningen.

Liverpools fantastiska prestationer i Premier League denna säsong hade gett dem ett utgångsläge där endast sex poäng till krävdes för att säkra en första ligatitel på 30 år - sedan utbröt coronapandemin.

Sedan i mars har fotbollen varit pausad och det är fortfarande osäkert när den drar igång igen i England. 

Liverpools ordförande Tom Werner har kommenterat den ovanliga situationen.

– När jag läser igenom riktlinjer som presenteras lär jag mig ord som jag inte visste fanns för en månad sedan. Social distansering och så vidare, säger Werner till The Associated Press.

– Det är ett hål i så många människors liv. Fotboll är centralt i deras drömmar och förhoppningar. Och ser man till vår situation i Liverpool så spelar vi fantastisk fotboll och är endast ett par matcher från att säkra ligatiteln. Men jag sätter det i perspektiv. Folk lider, de kan ha förlorat någon närstående, förlorat jobbet, eller insjuknat. 

Werner hoppas att säsongen kan dra igång igen inom en snar framtid.

– Det kommer att finnas risker, men detta är en väldigt frisk grupp människor och det kommer att genomföras regelbundna tester.

– Allra viktigast är det att forskare och myndigheter anser att det är säkert, om de inte tycker det, då blir det ingen fotboll. Förhoppningsvis kan vi hitta en lösning så att vi kan spela.

– Det skulle vara bra för landet om dessa matcher kan spelas. Det skulle vara en moralboost och något för folket att se fram emot. 

– Det viktigaste är säkerhet. Jag litar på de som arbetar med riktlinjerna inom Premier League. Det var någon som sa: "Troligtvis är det säkrare att spela bakom stängda dörrar än att gå till affären."

Om säsongen återupptas, hoppas Werner att det blir spel på Anfield.

– Det är upp till myndigheterna, deras mål är att det ska vara säkert för alla. Jag vill att matcherna spelas på hemmaplan. Men oavsett på vilken arena de spelas, tror jag att folket kommer att följa råden från polisen.

Hade allt rullat på som vanligt hade Liverpool, ungefär vid den här tidpunkten, firat ligaguldet med en segerparad likt den efter Champions League-titeln förra säsongen.

– Jag trodde aldrig att jag skulle uppleva något som det, säger Werner om förra årets parad.

– Så var det någon som sa: "Hmm, om vi vinner Premier League, då kommer den här paraden att blekna."

– Jag ser fram emot en parad när vi alla kan samlas igen. Jag vet hur viktigt det är för våra supportrar.

Bannerbild