Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

måndag 28 sep 21:00

Hoppas på fas två på torsdag

Bild till nyheten

Premier League vill att klubbarna ska börja träna med full kroppskontakt i slutet av nästa vecka, men då måste de övertyga en rad spelare om att det är säkert att göra detta.

The Times rapporterar att Premier Leagues mål är att fas två av "Project Restart", som innebär träning med full kroppskontakt, och som är ett viktigt steg för att spelarna ska kunna träna upp sig till matchform, ska dra igång på torsdag.

Premier League behöver ett godkännande från regeringen, men de har tidigare hintat om att de kommer att ge grönt ljus för kontaktträning i helgen.

Det var inte konstigheter att rösta igenom förslaget att återvända till träning utan kroppskontakt, som spelarna har börjat med under veckan, men det förväntas vara tuffare för ligan att övertyga spelarna om fas två. 

Spelare och ledare i samtliga klubbar kommer att få ta del av säkerhetsprotokollen som skapats för fas två, men det det lär dyka upp betydligt mer frågor och funderingar för Premier League att besvara denna gång.

– Det kommer att ta tid. Planen måste vara mycket mer detaljerad. Spelarna kommer utan tvekan ställa fler frågor den här gången, säger Paul Barber, Brightons VD, till tidningen.

Troy Deeney har valt att avstå träning under veckan på grund av rädslan för coronaviruset, särskilt med tanke på att han har en son med astma. Efter att Adrian Mariappa testade positivt för viruset har fler Watford-spelare valt att inte närvara på träningarna. I Chelsea har N'Golo Kante valt att avstå från att träna.

Målet är alltså att dra igång fas två av "Project Restart" på torsdag, men Premier League har mycket jobb att för att övertyga spelarna om att det är säkert att börja träna med full kroppskontakt. 

När fas två startar kommer spelarna att behöva cirka tre veckors träning innan de är redo att spela matcher igen.

Bannerbild