Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

måndag 28 sep 21:00

– Det är en stor dröm för mig

Bild till nyheten

Harvey Elliott lever sin dröm när han dagligen tränar tillsammans med superstjärnor på Melwood. Han berättar att han knappt trodde det var sant när det stod klart att Liverpool ville ha honom.

I somras värvade Liverpool Harvey Elliott från Fulham. I London-klubben hade Elliott blivit den yngste spelaren någonsin att spela Premier League-fotboll när han, blott 16 år och 30 dagar gammal fick hoppa in i slutminuterna mot Wolverhampton.

Sedan flytten till Liverpool har han fått en hel del speltid i de inhemska cuperna samt fått chansen att debutera i ligaspelet i den röda tröjan.

Även om Elliott blev den yngste spelaren att spela i Premier League och att det fanns en rejäl hype kring honom, menar han att det kom som en överraskning när Liverpool tog kontakt.

– Jag blev överraskad. Jag trodde inte att det var sant. Jag tänkte: "Händer det här på riktigt?", säger han till Copa90 Football.

– När jag gick in på Melwood för första gången tänkte jag: "Wow, det är verkligen sant". Det händer även idag att jag tar några steg tillbaka och reflekterar över att jag spelar tillsammans med de spelare jag själv har tittat på under de tre eller fyra senaste åren. Att vara i Liverpool, det är en stor dröm för mig och min familj.

– När jag var två år gammal gick jag på min första Liverpool-match. Jag minns självklart inte hur det var att se spelarna på planen, men jag har ett vagt minne av hur det kändes och min pappa säger att mitt ansikte lyste upp. Sedan dess har jag alltid älskat fotboll. Min dröm har varit att bli en av världens bästa spelare.

Se hela intervjun nedan. Rio Ferdinand möter Elliott i en FIFA-match samtidigt som de pratar om tiden i Liverpool:

Bannerbild