Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

måndag 28 sep 21:00

Klopp om valet av klädsel

Bild till nyheten

Jürgen Klopp pratar om sin klädstil i samband med matcher och passar samtidigt på att berömma en viss Pep Guardiola för hur han klär sig.

I ett samtal med Gerald Lami, som arbetar i Juventus akademi, får Jürgen Klopp en fråga om sin klädsel vid sidlinjen.

– Ända sedan jag kom som flykting till England har jag varit uppmärksam på hur jag framstår. Jag har varit kritisk mot mig själv och alltid sätt till att vara välklädd. Men när jag ser på dig så ser jag inte en traditionell manager med kostym. Hur kommer det sig att du gick emot den traditionella managerstilen? frågar Lami.

– Intressant, Kan jag mellan raderna förstå att jag ser ut som en luffare vid sidlinjen? svarar Klopp skämtsamt.

– Jag var en spelare och dagen efter var jag manager. I omklädningsrummet hängde träningsdressen som han som hade jobbet innan mig haft. Den passade mig inte ens, men jag fokuserade bara på fotbollen. Jag har aldrig tänkt på hur jag ser ut.

– Jag vet att det kanske inte är så bra, med tanke på att jag arbetar i offentligheten, men när jag kom till Borussia Dortmund tänkte jag: "Jag kanske måste ändra stil." Jag bar skjorta och jeans ett tag, men jag kände mig inte bekväm i det.

Manchester Citys Pep Guardiola får ofta uppmärksamhet för sin klädsel, ibland är det inte så positiva recensioner, men Klopp verkar tycka om spanjorens stil.

– Jag tror att den bäst klädde managern är Pep Guardiola. Allt han har på sig ser bra ut på honom. Han har inte på sig kostym, bara vanliga kläder.

– Det är intressant det du sa om att du kom till England som flykting. Kanske är det en avsaknad av självförtroende, att man tror att man måste övertyga folk med sättet man klär sig på. 

– Var dig själv som tränare. Om du vill se bra ut så är det fantastiskt. Jag är inte skapt för att ha den stilen. Det är viktigt att man för det som känns rätt för en själv, för oavsett vilka förebilder man har, så kan man aldrig göra exakt samma sak som dem.

– Jag gillar när man ser ett lag vars manager verkligen har satt avtryck. Tänk på Guardiola igen, man ser ett lag och tänker: "Wow, det där är ett Guardiola-lag eller så är det någon som har arbetat tillsammans med honom." Men man kan aldrig vara exakt likadan. 

– Använd de kläderna du vill, men det bör inte vara huvudfokus. I slutändan är det fotbollen som gäller. Man kan bli världens bästa i kostym eller i träningsdress, allt som spelar roll är att man känner sig komfortabel, avslutar Klopp.

Källa: The Guardian

Bannerbild