Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

måndag 28 sep 21:00

Henderson om träningscomebacken

Bild till nyheten

Jordan Henderson är glad över att äntligen kunna åka till Melwood för att träna på en daglig basis igen.

Liverpool-spelarna har under veckan återvänt till träning i mindre grupper på Melwood efter ett uppehåll på mer än två månader.

Lagkapten Jordan Henderson är mycket glad över att äntligen vara tillbaka på fotbollsplanen.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka, bara att få se grabbarna igen, få komma ut på planen och lira boll. Det har varit lite annorlunda, såklart, men i det stora hela känns det skönt att vara igång igen, säger engelsmannen till Liverpoolfc.com.

– Man har saknat att spela fotboll, men också att träffa grabbarna, skoja och skratta tillsammans i omklädningsrummet. Man har också saknat de andra anställda på Melwood. Att få komma tillbaka har varit väldigt viktigt för oss.

Medan Melwood varit stängt har spelarna tränat hemifrån.

– Vi har arbetat med ett träningsprogram som vi fick från klubben, det har verkligen hjälpt oss att behålla någon typ av grundfysik. Jag tror att de allra flesta spelare kommer vara i mycket bra form när det är dags för att spela matcher igen, jag är säker på att vi kommer att vara redo.

– Vi har varit borta länge, eller det har iallafall känts som väldigt lång tid, men vi har som sagt tränat en hel del hemifrån för att hålla formen. Det har varit tufft att inte veta när man kan återvända, men de ansvariga för den fysiska träningen har hjälpt oss på ett mycket bra sätt. 

– Förhoppningsvis tar det inte allt för lång tid för oss att hitta tillbaka till rätt rytm och skärpa. 

Lagkaptenen har under det långa uppehållet fått möjligheten att reflektera tillbaka på vad som hittills har varit en mycket framgångsrik säsong.

– Man tänker tillbaka på vad som har varit mycket mer än vanligt på grund av uppehållet. Jag har inte tänkt på framtiden så mycket, istället har jag tänkt tillbaka på säsongen och vad vi har uppnått hittills, det är otroligt vad vi har gjort som lag, säger Henderson.

– Det handlar om att använda det som motivation för att fortsätta jobba hårt med träningen. Vi måste se till att vi är redo att köra igång igen när det väl gäller. Vi vill avsluta detta på samma sätt som vi har spelat under hela säsongen. 

– Vi vill se till att vi kan fortsätta på samma sätt när matcherna startar igång igen. Ser man tillbaka på det har vi presterat otroligt bra under en väldigt lång tid.

– Oavsett vad som händer framöver så tror jag att alla kan vara överens om att vi har haft en fantastisk säsong så här långt. Vi har presterat på extremt hög nivå hela tiden, förutom i kanske en eller två matcher. 

– Som sagt, det vi vill göra är att se till att vi är redo när matcherna börjar, så att vi kan fortsätta på samma nivå som vi presterat på tidigare under säsongen, avslutar han.

Bannerbild