Quantcast

Nästa match (Champions League)

Ajax klubbmärke Ajax (H)

tisdag 01 dec 21:00

– Vi såg det som en final

Bild till nyheten

Gini Wijnaldum minns tydligt känslan av lättnad efter att laget, i sista omgången av Premier League-säsongen 2016/17 besegrat Middlesbrough och därmed säkrat en kvalplats till Champions League.

För tre år sedan, 21 maj 2017, spelade Liverpool en avgörande match hemma på Anfield. Middlesbrough kom på besök och förutsättningarna var simpla - vinn matchen och säkra en kvalplats till Champions Leauge. Vinn matchen och säkra en möjlighet för klubben att ta sig tillbaka till den europeiska eliten.

Vid oavgjort eller förlust låg ödet i Arsenals händer, om London-laget vann medan Liverpool tappade poäng skulle Arsene Wengers mannar ta fjärdeplatsen istället.

– Vi visste att vi behövde vinna för att ta Champions League-platsen, så vi såg det som en final, säger Gini Wijnaldum till Liverpoolfc.com

– Det var en annorlunda match jämfört med de andra eftersom att vi visste att vi behövde vinna för att ha chansen att kvala till Champions League.

Det var en nervös stämning på Anfield när matchen startade - det blev inte bättre av att Arsenal tog en tidig ledning mot Everton - klockan tickade och ställningen var fortsatt 0-0, men precis innan halvtid kom det förlösande 1-0-målet genom just Gini Wijnaldum.

– Det var spännande! Man märkte att, eftersom att vi inte gjorde något tidigt mål, supportrarna var lite nervösa. Till och med vi spelare var nog lite nervösa, vi visste att vi spelade på hemmaplan och visste att vi behövde vinna, säger mittfältaren.

– Jag vet inte om vi skapade några riktigt farliga chanser, så det bidrog nog lite till nervositeten, men när vi gjorde målet föll en tyngd från våra axlar och det kändes mycket bättre.

– Det var en pressad situation redan inför matchen och ju längre matchen gick utan att vi gjorde mål, desto mer press kände vi, men tillslut fick vi in en boll. Jag vet inte vilken minut det var, men jag tror att det var i slutet av den första halvleken som jag gjorde mål, det hjälpte oss verkligen.

– Det var en lättnad både för oss och för supportrarna. Det gav oss självförtroende. Vi gick in i omklädningsrummet med en bra känsla. 

– Om vi inte hade gjort mål kanske man hade gått in och känt pressen öka allt mer. Vi behövde det målet så att vi inte blev ännu mer nervösa. Vi är vana att göra mål på Anfield under den första halvlek och det målet kom verkligen lägligt.

Efter halvtidsvilan slog Philippe Coutinho och Adam Lallana till med varsitt mål och fastställde därmed slutresultatet till 3-0. Uppgiften var avklarad, fjärdeplatsen var säkrad. 

Bannerbild