Säsongen so far: Oktober

Bild till nyheten Säsongen so far: Oktober
Tillbakablicken på säsongen fortsätter. Oktober innehöll bland annat målfester, sena avgöranden och ett straffdrama som avgjordes av en ung scouser framför The Kop.

Oktober månad startade med en målfest hemma på Anfield när RB Leipzig kom på besök för en gruppspelsmatch i Champions League.

Liverpool spelade strålande fotboll och gick upp i en 3-0-ledning. Vad som såg ut att bli en enkel resa mot säsongens tre första poäng i Champions League förvandlades dock till en riktig rysare. 

Bortalaget, med en viss Takumi Minamino i spetsen, blixtrade till och helt plötsligt stod det 3-3 på resultattavlan. 

Tillslut blev det ändå de rödklädda som skulle dra det längsta strået. Som så många gånger förr höll sig Mohamed Salah framme och sköt hem segern till Liverpool.

Tre dagar senare var det dags för Premier League-spel. Brendan Rodgers Leicester kom till Anfield i hopp om att bli det första lag att ta poäng från Jürgen Klopps manskap.

Det såg ett tag ut att bli så - när klockan tickade upp mot 90+4 stod det 1-1, men James Milner gjorde inga misstag när han fick chansen från straffpunkten och säkrade säsongens åttonde raka seger i Premier League.

Efter segern väntade det första landslagsuppehållet för säsongen.

När spelarna var samlade igen väntade ett klassiskt möte mot Manchester United. Matchen på Old Trafford blev en tillstängd historia som slutade 1-1 efter att Adam Lallana kommit in från bänken och satt dit en sen kvittering för The Reds. Första poängtappet i ligaspelet var ett faktum.

Matchen därefter, mot Genk på bortaplan i Champions League, var allt annat än en tillstängd tillställning.

Liverpool körde över belgarna och segrade med fyra mål mot ett. Alex Oxlade-Chamberlain var planens bästa spelare och stod bland annat för två mål varav en riktig delikatess när han med yttersidan satte bollen i nät via ribban.

I oktober presenterades de nominerade till det prestigefyllda priset Ballon d'Or. Liverpool hade hela sju spelare med på den 30 man långa listan.

De röda hann med ännu en seger i Premier League denna månad när Tottenham stod för motståndet på Anfield. 

Harry Kane gav sitt Spurs ledningen i matchen, men mål av Mohamed Salah - som var egyptierns 50:e mål på Anfield - och Jordan Henderson såg till att Liverpool segrade.

Oktober slutade som den började - med en riktig målfest.

Arsenal gästade Anfield för ett möte i Carabao Cup. Jürgen Klopp satsade ungt och fem spelare fick göra seniordebut för klubben. 

Matchen var en galen sådan och slutade 5-5, vilket innebar att en straffläggning skulle avgöra vilket lag som tog sig vidare. Från elva meter var Liverpool starkast och vann med 5-4.

Unge Caoimhin Kelleher räddade Dani Ceballos straff och gav därmed Curtis Jones chansen att avgöra framför The Kop, en chans han tog vara på fullt ut och skickade sitt lag vidare i turneringen.

Utanför planen skrev Joel Matip på ett nytt långtidskontrakt med klubben och Vitor Matos anslöt till tränarstaben med uppgiften att utveckla samarbetet mellan akademien och seniorlaget.

Månadens spelare i Liverpool: Alex Oxlade-Chamberlain

Månadens mål: Oxlade-Chamberlains yttersida mot Genk.


0 kommentarer

    Stöd våra sponsorer