Nästa match (Premier League)

Man City  klubbmärke Man C (B)

söndag 05 apr 17:30

Kan bli lönesänkningar för spelarna

Bild till nyheten

Premier League-klubbarna för nu diskussioner om lönesänkningar för spelarna om ligan skjuts upp ytterligare.

Telegraph rapporterar att klubbarna i Premier League för diskussioner om att be sina spelare gå ner i lön under de kommande månaderna. Pressen ökar dag för dag på Professional Footballers Association (PFA) att godkända lönesänkningarna.

Detta ämne väntas bli en av diskussionspunkterna på Premier League-mötet 3 april. 

Klubbarna kan fatta egna beslut i frågan, men enligt tidningen finns en önskan hos Premier League om att samtliga 20 klubbar ska komma överens innan ligan eventuell skjuts upp ytterligare.

PFA har hintat om att förhandlingar om lönesänkningar kommer att hållas, men det återstår att se hur stora sänkningar spelarna är beredda att gå med på.

Det allra troligaste, enligt Telegraph, är en sänkning på 20 procent. En del klubbar vill dock se ännu mer betydande sänkningar. En källa som tidningen pratat med vill att spelarna går ned i lön med hela 50 procent.

– För oss är det avgörande att spelarna går med på det. De måste stå enade i den här situationen. Spelarna måste vara en del av lösningen, säger källan.

Enligt Global Sports Salary tjänar Premier League-spelarna £3,2M per år i snitt. 

Att spelare och ledare går ned i lön har redan hänt i flera klubbar. I Bayern München har spelartruppen och ledarstaben gått med på en lönesänkning på 20 procent. De gör detta för att rädda andra anställda i klubben. Detsamma har skett även i Fortuna Dusseldorf och Borussia Mönchengladbach.

Bannerbild