Nästa match (Premier League)

Man City  klubbmärke Man C (B)

söndag 05 apr 17:30

Toppklubbar går samman mot City

Bild till nyheten

Toppklubbarna i Premier League ska enligt uppgifter kämpa tillsammans för att Manchester City inte ska få spela Champions League-fotboll nästa säsong.

Tidigare i år stod det klart att UEFA straffar Manchester City på grund av brott mot FFP-reglerna. Straffet blev två års avstängning från Europa-spel.

Manchester-klubben skickade raskt in en överklagan till Court of Arbitration for Sport (CAS) och väntar nu på att den processen ska dra igång. 

Nu skriver Daily Mail att åtta av tio toppklubbarna i Premier Leauge (City själva och Sheffield United är de som inte gjort det) har gått samman för att försöka stoppa Manchester City från spel i Europa medan de väntar på utfallet från CAS.

Liverpool är en av de klubbar som skrivit brev med sina farhågor till en advokatfirma. Denna advokatfirma ska nu samla samtliga klubbars åsikter och föra dessa vidare till CAS.

Det klubbarna vill är helt enkelt att se till att City inte ber om att avstängningen skjuts upp tills att överklagandeprocessen är genomförd. 

– Känslan är att "enough is enough". Alltför länge har City kommit undan med regelbrott som kostat andra klubbar platser i Champions League. Fruktan är att de kommer att lyckas med att skjuta upp straffet. Om de skulle vinna i överklagandeprocessen kan de ta sig ur detta utan en skråma, vilket vore skandalöst, säger en källa med insyn i situationen.

På grund av Coronavirusets spridning i Europa råder det stor osäkerhet kring när CAS kan starta rättssaken och inte minst om nästa säsong överhuvdtaget kan dra igång som planerat.

Bannerbild