Nästa match (Premier League)

Man City  klubbmärke Man C (B)

söndag 05 apr 17:30

Dagen då förvandlingen startade

Bild till nyheten

Efter år av osäkerhet och brist på långsiktiga vägval skulle Jürgen Klopp - 8 oktober 2015 - ansluta till klubben som en skänk från ovan.

8 oktober 2015 är en dag som kommer att finnas med i Liverpoolsupportrarnas minne i många år framöver. Det var dagen då Jürgen Klopp presenterades som ny manager för klubben.

När nyheten om tyskens ankomst kom spreds en euforisk känsla bland supportrarna. Liverpool låg tia i Premier League efter att Brendan Rodgers misslyckats med att bygga om laget efter den snöpliga andraplatsen 2013/14. 

En 1-1-match på Goodison Park 4 oktober skulle bli den sista för nordirländarens del, som fick sparken redan samma dag.

Ägarna FSG hade flertalet namn på en lista över potentiella ersättare. De allra tyngsta namnen var Jürgen Klopp och Carlo Ancelotti, men de hade en tydlig favorit.

– Jag tycker att hans meriter visade att han var en av de bästa, om inte den allra bästa, managern i världen. Ur ett fotbollsperspektiv var beslutet ganska enkelt att fatta, har FSG:s Mike Gordon tidigare sagt om Klopp.

Bara några dagar efter Rodgers avsked presenterades Jürgen Klopp som ny manager för Liverpool Football Club. Redan i de första intervjuerna sa tysken saker som finns med än idag. Han kallade sig själv för "The Normal One" och uttryckte sin önskan "to change from doubters to believers".

– De (supportarna) verkar vara lite nervösa. Atmosfären på arenan är bra, men ingen verkar riktigt njuta av det, sa Klopp.

– Vi måste komma närmare varandra, ledarna och supportrarna. Det är viktigt att de inte tänker "De här är välbetalda killar och vi är bara supportrar".

Så var resan tillbaka mot toppen igång. Klopp sa under sin första presskonferens att man kunde förvänta sig en titel inom fyra år, något som skulle visa sig stämma.

The Reds skulle komma att nå tre finaler (Ligacupen, Europa Leauge och Champions League) och förlora samtliga innan de på det fjärde försöket kunde stoltsera med en titel - och det var inte vilken titel som helst, det var klubbens sjätte Champions League-titel.

Sedan Klopp anslöt till Liverpool 2015 har han skapat ett lag fullt av, som han själv kallade dem, "mentality monsters". Det är ett lag som är regerande Champions League-mästare, världsmästare och ett lag som, med en ledning på 25 poäng i tabelltoppen, ser ut att avsluta den 30 år långa väntan på en ligatitel.

Liverpool är tillbaka på toppen, men resan är inte slut här. Klopp skrev nyligen på ett nytt kontrakt som knyter honom till klubben till sommaren 2024. Det är därför mycket som tyder på att det kommer fler minnesvärda kvällar och titlar att fira tillsammans under de kommande åren.

För nog har även de allra mest pessimistiska tvivlarna nu börjat tro igen?

Källa: Thisisanfield.com

Bannerbild