Nästa match (Premier League)

Man City  klubbmärke Man C (B)

söndag 05 apr 17:30

– För mig är det världens största klubb

Bild till nyheten

Tidigare Liverpoolspelaren Nabil El Zhar uttrycker stolthet över att ha representerat den röda Merseyside-klubben.

Nabil El Zhar spelar idag i Al Ahli SC i Qatar. I december 2019 kom Liverpool till landet för att spela klubblags-VM, vilket gav El Zhar en perfekt möjlighet att visa sina barn vilken klubb han har spelat för.

– Jag hade biljetter så att jag kunde gå på matcherna. Jag tog med mig mina barn eftersom att jag väldigt ofta pratar om Liverpool, säger marockanen till Liverpoolfc.com.

– Jag kunde säga till mina barn "titta vilka jag spelade för, se på alla supportrarna, de har supportrar över hela världen".

– För mig är det världens största klubb och de bästa supportrarna i världen. Jag var stolt.

Stoltheten är något som funnits där ända sedan han blev Liverpoolspelare 2006 efter en flytt från Saint-Etienne.

– Jag minns att jag skulle spela för reservlaget och jag tittade bara ner på emblemet och sa till mig själv "detta är overkligt, jag spelar för det här laget, jag har träningskläderna, emblemet".

– Det finns några händelser som den, som man minns även tio år senare. Helt ärligt, jag hade en fantastisk tid där.

– Jag kan också säga det nu - jag tror inte att jag sagt det tidigare - när jag fick ett erbjudande från Liverpool var jag i färd med att skriva på för AS Roma. Jag var i Italien och skulle skriva på ett femårskontrakt.

– När jag fick samtalet från Liverpool åkte jag till Frankrike för att ordna en resa till Liverpool. Jag sa till min agent att jag ville till Liverpool.

– De ville ha mig och de ville skicka kontraktet via fax. Jag sa till min mamma att hon skulle hämta faxen och så fort hon fick kontraktet så reste jag. Min agent var inte allt för glad eftersom att han inte var involverad i den här affären!

Höjdpunkten i El Zhars karriär i den röda tröjan kom redan i första matchen från start. Cardiff City stod för motståndet på Anfield i ett Ligacup-möte säsongen 07/08 och El Zhar dunkade in ett långskott framför The Kop.

– Det är en av de bästa ögonblicken i min karriär. Jag måste bara stänga ögonen och tänka tillbaka för att minnas målet i detalj.

– Jag fick assisten av Steven Gerrard - vad mer kan man begära?

Säsongen därefter, 08/09, gjorde El Zhar 19 framträdanden i alla turneringar när laget slutade tvåa i Premier League.

– Det är nog den största besvikelsen i min karriär, konstaterar han angående titelmissen.

Under sin tid i klubben spelade han tillsammans med spelare som Steven Gerrard, Fernando Torres, Xabi Alonso, Javier Mascherano, Jamie Carragher och Pepe Reina.

– Jag skulle säga att jag var bekväm bland de grabbarna, men ibland kanske jag hade lite för mycket respekt.

– Jag är väldigt respektfull som person och när jag såg dessa spelare bredvid en själv, jag skulle inte säga att jag inte förtjänade det, men jag sa hela tiden till mig själv att jag "måste träna mycket hårdare för att komma upp på deras nivå".

– Jag tränade hårt varje dag, men man visste att det skulle vara svårt att nå den nivån. Men jag gav det ett försök.

Totalt blev det 32 framträdanden för Liverpool. El Zhar minns med glädje tillbaka på åren i klubben.

– Mina barn är stora Liverpoolsupportrar. De frågar mig hela tiden när jag ska ta med dem dit.

– De måste vara lite tålmodiga eftersom att jag fortfarande spelar fotboll vilket gör det svårt för mig att resa. Jag har lovat dem att när jag lägger skorna på hyllan så ska vi åka till Anfield.

– Jag har fortfarande kvar mitt hus i Liverpool. Jag vill fortfarande ha någonting som knyter mig an till staden och klubben där jag spenderade fem år. Det var inte alltid enkelt eftersom att jag levde ensam, men jag lärde mig mycket och jag växte upp till en man där.

– Nu när jag pratar om det blir det väldigt känslosamt för mig, avslutar El Zhar.

Bannerbild