Nästa match (Premier League)

Man City  klubbmärke Man C (B)

söndag 05 apr 17:30

– Han är otrolig

Bild till nyheten

Trent Alexander-Arnold öser beröm över manager Jürgen Klopp.

Trent Alexander-Arnold har under Jürgen Klopp slagit sig in i Liverpools startelva, utvecklats till en av de bästa högerbackarna i världen och fyllt prisskåpet med bland annat en Champions League-titel.

– Han är otrolig. Allt med honom är det, på alla områden. Man management, som person, som manager. Helt otrolig, konstaterar den unge engelsmannen i en intervju med GQ Magazine.

– När man ser honom på TV kan man se att han är en omtänksam person. Man kan se att han är en person som byts sik om folket runt omkring sig. Han bryr sig om sin familj, han bryr sig om sina spelare, han bryr sig om sina kollegor. Han behandlar alla lika. Han behandlar lagkaptenen på samma sätt som en ung spelare. 

– Folk har troligtvis fått intrycket att han har känslorna utanpå. Det har han till en viss grad, men han vet hur han ska kontrollera det, vilket är en fördel för samtliga runt omkring honom. Han vet vad som måste sägas och vilken ton han bör använda vid varje tillfälle. 

En av de svåraste uppgifterna för en manager är att hålla spelare som inte spelar nöjda. Alexander-Arnold berättar att spelarna inte alltid får någon information om varför de har blivit utelämnade från elvan.

– Ibland får vi det, ibland inte. Kanske är det tydligt nog ändå. Är du inte en del av laget finns det något du kan göra bättre. Oftast vet man själv vad man måste göra. Om du behöver få det förklarat för dig, då gör han det, säger högerbacken.

– Han sätter sig inte och visar dig klipp. På denna nivå borde spelarna göra det på egen hand. Om managern har berättat något för dig och du inte riktigt förstår vad han menar, då går man till analytikern och får klipp att titta på för att förstå.

Källa: Liverpool.no, GQ Magazine

Bannerbild