Quantcast

Nästa match (Community Shield)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

lördag 29 aug 17:00

– Vår tid är nu

Bild till nyheten


Rubriken må vara namnet på en av Sveriges mest populära TV-serier. Men den är också uttrycket för vad vi upplever nu. För när våren 2020 står för dörren är det vår tid som väntar. Och se för guds skull till att njuta av varje sekund.

Utgångsläget känner vi alla till. Liverpool leder Premier League med 22 poäng och vi alla sitter såklart och bara väntar på att en första Premier League-titel på 30 år ska bli matematiskt klar och att festen kan brista ut till oanade nivåer. Men låt oss inte stressa fram det. 

Självklart vill vi passa på att bli historiska längs vägen och det finns massvis med rekord detta fantastiska Liverpool-lag har alla möjligheter i världen att slå. Vi kan gå igenom säsongen oslagbara, med flest segrar någonsin, med högsta totalpoäng och vi kan både säkra guldet rekordtidigt och i slutändan med rekordstor marginal. Och det är klart vi ska göra det. 

Men låt er inte personligen stressas av alla om, när, hur och varför som kommer att råda kring denna titeljakt. 

Jag får säkerligen en handfull frågor varje dag på sociala medier om hur och när och var jag tror att Liverpool - om nu guldet blir ett faktum - kommer att fira denna fantastiska triumf. Jag får frågor om vilken match som faktiskt är mest trolig att det blir matematiskt säkrat vid och om det kan tänkas bli en eller rentav flera parader efter säsongslutet. 

För det första så har jag såklart inga svar. Men för det andra så hoppas jag att alla låter fokus vara på att bara suga in varenda sekund av fotboll vi får av detta Liverpool-lag istället för att stressa ihjäl sig kring just exakt vart - och när - det här kommer att nå sitt klimax.

Låt istället hela våren vara vår!

Även om det har kallats för ett vinteruppehåll har denna spellediga vecka för mig snarare varit brytpunkten mellan vinter och vår. Vädret kanske inte antyder samma känsla, men där finns ändå något i lite fler solglimtar i Malmö under veckan som fått mig att börja känna ett annat spritt och språng i kroppen. 

När Liverpool åter är i action imorgon mot Norwich är det för mig därför starten på en vår som kommer att vara kronjuvelen i hela mitt livslånga supporterskap till denna fantastiska fotbollsklubb. 

22 poängs serieledning ska omvandlas till att Jordan Henderson står med Premier League-pokalen i skyn och det väntar samtidigt helt fantastiska äventyr i både FA Cupen och Champions League. 

Spelbolag har redan betalat ut vinstpengarna på vår ligatriumf, vi är deras favoriter till att vinna en andra, raka, Champions League och det är bara Manchester City som hålls som större favorit till FA Cupen. Främst påverkat av att vi möter klart tuffare motstånd redan i nästa runda. 

Så ta gärna de där förutsättningarna med er till er favoritplats. Gnugga och tugga lite på dem och förstå att Liverpool Football Club nu åter är störst i världen. För det är så det är. 

Låt inte våren bli en sträcka längs en autobahn utan raster och stopp för att fånga in dess magiska omgivning. Låt det bli en resa mot en fantastisk slutstation men med upplevelser ni fångar in, paketerar och skapar oförglömliga minnen med. 

Samla er med de vänner ni gråtit och lidit med när Liverpool förlorat matcher mot Swansea och West Bromwich, åkt ur cuper mot Northampton och bara kunnat drömma om att ens få vara med i Europa League. 

Stanna upp och njut av varje etapp på denna resa och låt er inte stressas fram mot mållinjen utan att suga i er av allt som vi bjuds på längs vägen. 

Vår tid är nu - och det är vår skyldighet att njuta av den till fullo!

Bannerbild