Quantcast

Nästa match (Community Shield)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

lördag 29 aug 17:00

– Nu är truppen mycket starkare

Bild till nyheten

Andy Robertson menar att vinteruppehållet varit viktigt för spelarna som varit skadade eller spelat med känningar.

Imorgon lördag är det dags för Liverpool att spela Premier League-fotboll igen efter två veckors uppehåll.

Spelarna fick förra veckan ledigt och denna vecka har de tränat gemensamt på Melwood. I en intervju med Liverpoolfc.com berättar Andy Robertson om uppehållet.

– Det var skönt. Det var härligt att spendera tid tillsammans med familjen och koppla av efter en hektisk period. Man är lite mer utvilad nu och förhoppningsvis kan supportrarna se det i de kommande matcherna. En del spelare i truppen har blivit av med skador och känningar, säger vänsterbacken.

– Man kan självklart ta en paus från fotbollen under somrarna, men det var skönt att få en vecka ledigt mitt i säsongen så att man kunde slappna av. 

– Vi hade såklart individuella träningsprogram, men jag får så mycket spring i benen om jag inte rör på mig så för mig var det bara positivt. För att få en veckas ledighet var det helt klart värt det.

Vinteruppehållet är en ny företeelse i England, men Robertson hoppas att det ska ha en bra effekt på spelarna.

– Förhoppningsvis, ja. En del av oss har spelat med känningar och nu har man fått en veckas återhämtning. För mig känns det i alla fall mycket bättre, jag känner mig nästintill hundraprocentig i kroppen, vilket är positivt. 

– Att träna utan smärtor är alltid härligt, vilket inte har varit fallet för min del under de senaste veckorna. Att låta kroppen vila och bli av med sådana känningar är mycket bra.

– Förhoppningsvis kan vi se att uppehållet var positivt genom att vi avslutar säsongen starkt. Men även om resultaten skulle gå sämre så vet jag att det har varit bra för truppens skadeläge.

Robertson har sedan starten av förra säsongen startat 60 av 63 ligamatcher och 17 av 19 matcher i Champions League.

– Om jag ska vara ärlig så kändes min kropp okej. Jag kände mig inte trött. Det var mer att jag ibland kände smärta när jag spelade. Jag fick lov att lämna landslagssamlingen i november på grund av en skada och den har hängt med ett tag, jag har fått fler smällar på samma ställe och det inte riktigt läkt.

– Många av oss spelar med smärta ibland, det är så det fungerar när man är en fotbollsspelare. Man måste vara där ute på lördagarna om man kan. Vill man så kan man, det har många av oss visat under perioder.

– För mig var det vänsterfoten som spökade, vilket inte är optimalt. Om det var min högra fot skulle det nog inte ens vara en skada. När det är din bästa fot så är det tufft när man känner smärta när man passar bollen. Förhoppningsvis är jag av med smärtorna nu eftersom att vi fått tid att vila. 

– Jag kände inte att jag behövde vila om man ser till det mentala. Jag kände att jag skulle kunna spela 90 minuter på hög nivå. 

– Vad gäller den där statistiken så är jag glad över den. Jag gillar att spela matcher, jag får betalt för att spela matcher och det visar förhoppningsvis att jag har gjort någonting rätt om jag spelat så mycket!

Under uppehållet har både Sadio Mané och James Milner återvänt till träning med resten av laget.

– Det är väldigt positivt. Vi visste att de skulle få två veckor på sig innan nästa match och båda är nu tillbaka. De har varit tufft att inte ha dem tillgängliga. Laget har inte visat det rent resultatmässigt, men att vi nu har dem tillbaka gör truppen mycket starkare.

– Det känns bra att de flesta är tillbaka i träning, jag tror att det bara är några få spelare som inte är helt friska. Vi får hoppas att truppen kan hålla sig så skadefri som möjligt under säsongsavslutningen.

I intervjun fick vänsterbacken en fråga om något har förändrats i lagets defensiv eftersom att man under de senaste tio matcherna i Premier League endast släppt in ett enda mål. Bristen på hållna nollor i starten av säsongen var ett diskussionsämne för många.

– När man ser tillbaka på de mål vi släppt in så var en del av dem otur eller individuella misstag. En del av dem var riktigt bra mål, det måste man ibland vara beredd att acceptera.

– Vi vann matcher, men vi ville hålla nollan. Jag tror dock inte att något har förändrats. När vi har gjort 1-0 har vi varit väldigt duktiga på att stänga igen och inte låta motståndarna skapa så mycket. Grabbarna har spelat fantastiskt bra - Virg och Joe har spelat på en otrolig nivå under de senaste tio matcherna.

– Alisson har klivit fram när det har behövts. Vi spelar bra defensivt och vi alla strävar mot att hålla nollan. Så enkelt är det. Nu finns det ett självförtroende inom gruppen att om vi gör 1-0 så kommer vi inte att släppa in något mål. Förhoppningsvis kan det fortsätta så.

Bannerbild