Quantcast

Nästa match (Community Shield)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

lördag 29 aug 17:00

Emirates-besöket som räddade Anfield

Bild till nyheten

Efter ett besök på Arsenals Emirates Stadium ska FSG:s John W Henry beslutat att Anfield skulle byggas ut istället för att bygga en helt ny arena.

Under veckan har Liverpool presenterat planer för att bygga ut Anfield Road End-läktaren för att utöka Anfields kapacitet till 61 000.

Om allt faller på plats kommer det att vara andra utbyggnationen av arenan under Fenway Sports Groups ägarskap. 

Allt kunde dock ha sett väldigt annorlunda ut. När FSG köpte klubben 2010 fanns redan planer - från Hicks och Gilletts tid i klubben - på att bygga en ny arena i Stanley Park.

Efter ett tag beslutade FSG istället att stanna på Anfield och utöka arenans kapacitet. Beslutet ska ha fattats efter att ägare John W. Henry besökt på Arsenals Emirates Stadium.

– Det var det viktigaste beslutet. Att stanna istället för att göra en Emirates Stadium-lösning i Stanley Park, säger Martin Broughton, som var en centralfigur när Liverpool såldes till FSG, till Telegraph.

– Vi organiserade ett besök till Emirates för John så att han kunde se en match. Feedbacken hade alltid varit att alla älskade arenan, alla utom Arsenals supportrar.

Enligt Broughton blev det tydligt för ägarna att de vore ett misstag att bygga en ny arena.

– De kunde se det omedelbart. Varför skulle de vilja kasta bort "This is Anfield"? Emirates i Stanley Park kändes inte rätt. Om han behövde bygga en ny arena så skulle han ha gjort det, men hans inställning blev istället att han ville göra allt han kunde för att stanna på Anfield, vilket var viktigt.

– Fenway hade visat att de kunde göra det tidigare. Red Sox tidigare ägare hade köpt en tomt för att bygga en ny arena. Fenway sa: "varför ska vi kasta bort all tradition som finns i The Green Monster?". Likheterna är tydliga. De fick igenom det beslutet och tog klubben tillbaka till den absoluta toppen. Nu har de gjort detsamma på Anfield.

Bannerbild