Quantcast

Nästa match (Community Shield)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

lördag 29 aug 17:00

– Fotboll är glädje

Bild till nyheten

Alisson Becker tror att Liverpools otroliga form den här säsongen till stor del beror på att spelarna njuter av sin tillvaro.

Liverpool har vunnit 24 av 25 matcher i Premier League den här säsongen och har 22 poäng ned till tvåan Manchester City.

Alisson Becker menar att kvaliteten i truppen i kombination med en fantastisk mentalitet bidragit till de fina prestationerna.

– Vi vill vinna titeln och för att vinna titeln måste du vinna allt. Vi har fokus på vad vi vill uppnå, vad som har hänt lägger vi bakom oss, säger målvakten till Premier League Productions.

– Vi måste fokusera på den kvalitet vi besitter. Vi har en fantastisk grupp av spelare. Om en spelare måste kliva av kommer en annan in och gör ett lika bra jobb.

– Adrián, för att ta ett exempel, kom in och presterade väldigt, väldigt bra när jag var skadad. Ett annat exempel är hur grabbarna täckte upp för Fabinho när han var borta. Alla hjälper varandra på planen.

– Vi njuter av situationen för tillfället. Det känns bra att vara i toppen. Det är just detta vi arbetar hårt för - att få vara i toppen.

– Vi njuter verkligen av det, för att vinna måste man njuta av den fotboll man spelar. Om man inte tycker om vad man gör kan man inte spela alla matcher med den intensitet som vi har gjort. Vi försöker att göra allt vi kan och vi är glada ute på planen.

– I Brasilien brukar vi alltid säga att man måste njuta av spelet eftersom att spela fotboll är glädje. Självklart måste man ha en professionell inställning på den här höga nivån, men man måste kunna njuta av det också.

Spelarna är tillbaka på Melwood efter ett vinteruppehåll och har nu fokus inställt på lördagens möte med Norwich.

– Jag har varit i Brasilien och spenderade lite tid tillsammans med min bror. Man kan självklart inte sluta träna helt, så jag tränade tillsammans med honom. Det var härligt med lite sol!

– Vi förväntar oss en tuff match. Alla matcher i Premier League är tuffa oavsett om motståndarna ligger i botten eller toppen av tabellen.

– Vi måste förbereda oss på bästa sätt så att vi är redo för helgens utmaning, avslutar Alisson.

Bannerbild