Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (B)

onsdag 08 jul 21:15

Jones om den tuffa konkurrensen

Bild till nyheten

Säsongen 2019/20 har varit säsongen där Curtis Jones fått sitt stora genombrott. Den unge engelsmannen berättar om konkurrensen med världsstjärnorna om speltid i seniorlaget.

Curtis Jones har fått sitt stora genombrott denna säsong. Han har fått spela mycket i ligacupen, debuterat i Premier League samt avgjort ett Mereseysidederby i FA-cupen.

– Jag försöker att pressa på för en plats i förstalaget, men där finns världsklasspelare som gör väldigt många mål. Jag konkurrerar med de bästa i världen, säger Jones till Liverpoolfc.com.

– Jag vet att det kommer att bli tufft, men varje gång jag kommer ned till U23-laget så är jag så tacksam för Critch och de andra i staben för att jag får möjligheten att spela, hålla mig i form och visa vad jag är bäst på att göra. 

– När jag började träna med seniorlaget kändes det helt galet, där är något jag knappt kunnat drömma om. Eftersom att jag är en kille från stan har det alltid varit mitt mål att vara en del av laget.

Jones stod i helgen för en fin insats för U23-laget när de besegrade Southampton med 5-0. Engelsmannen stod för ett mycket fint 4-0-mål.

– Ett av mina huvudsakliga mål den här säsongen har varit att göra fler mål.

– Jag kanske kan vara lite självkritisk och konstatera att jag kunde ha spelat ifrån mig bollen vid några tillfällen istället för att ta avsluten, men jag vet hur grabbarna känner, det är lugnt. Jag tror att de blev glada för min skull när jag fick in målet.

Bannerbild