Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (B)

onsdag 08 jul 21:15

Sjua i pengaligan

Bild till nyheten

Liverpool närmar sig sitt mål att vara topp fem på listan över de klubbar som drar in mest pengar per säsong.

Liverpools framgångar under Jürgen Klopp innebär att klubben kommer allt närmare den absoluta ekonomiska eliten, enligt Deloittes årliga pengaliga.

Förra säsongen tog The Reds hem sin sjätte Champions League-titel och slutade tvåa i Premier League. De fina sportsliga resultaten bidrog till att klubben, enligt Deloitte, hade intäkter på €604,7M (£533M) under föregående säsong.

Siffran innebär att Liverpool fortfarande är sjua i pengaligan, men de har dock närmat sig de andra klubbarna rejält. Avståndet till Manchester City, som drog in €610,6M (£538M), är nu bara £5M. Det kan jämföras med ett avstånd på £50M säsongen 2017/18.

Liverpools intäkter under förra säsongen placerar dem heller inte långt utanför en topp fem-placering. Paris Saint-Germain, femma på listan, hade en inkomst på €635,9M.

Fyra på listan är Bayern München med €660,1M, trea är Manchester United med €711,5M, tvåa är Real Madrid med €757,3M och högst upp på listan återfinns Barcelona med intäkter på €840,8M.

"Liverpools långsiktiga mål om att vara topp fem i pengaligan är inte orealistiskt, särskilt inte om klubben kan bygga vidare på de fina resultaten på planen i Premier League och Champions League," skriver Deloitte.

Källa: Deloitte, Liverpool Echo

Bannerbild