Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (B)

onsdag 08 jul 21:15

Imponeras av spelarnas utveckling

Bild till nyheten

Jamie Carragher menar att Liverpool utvecklar spelare till superstjärnor istället för att köpa den färdiga produkten.

Liverpool har under de senaste åren investerat stora pengar i spelartruppen genom köp av spelare som Alisson Becker och Virgil van Dijk. Jamie Carragher menar dock att arbetet på träningsplanen ibland underskattas.

– Det är inte så att Liverpool bara köper spelare med speciella kvaliteter, som ingen annan ser i de spelarna. Andy Robertson kom från Hull, Gini Wijnaldum åkte ur med Newcastle, Mohamed Salah hade varit i Chelsea och Sadio Mané hade spelat i Premier League, men Liverpool har inte vänt sig till de bästa klubbarna i världen för att köpa deras bästa spelare.

– Det är bra att köpa spelare, men i slutändan handlar det om vad du gör med dem. Det är något vi glömmer bort ibland. När du har fått spelare så måste du göra dem bättre. Jürgen Klopp får nog inte tillräckligt med beröm för det jobb han gör som tränare, säger Carragher till Sky Sports.

– Liverpool köper inte superstjärnor, de skapar dem.

– De ser så trygga ut i matcherna, även om det leder med 1-0, sa engelsmannen efter matchen mot Tottenham.

– När Klopp kom in var det spännande från start till mål, de var ett spännande lag att se på, men nu är de det bästa laget att se på. De gör alltid vad som krävs i matcherna och de spelar som bäst i de största matcherna.

– Vi visste att han var en manager av hög klass, men jag trodde inte att det var möjligt att utveckla laget till den här nivån på några år, att utveckla laget till det bästa i världen.

Bannerbild