Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (B)

onsdag 08 jul 21:15

– Handlar om att träna hårdare

Bild till nyheten

Adam Lallana om hur han förbereder sig för att vara redo att bidra till laget när han väl får chansen att spela.

Adam Lallana gjorde mot Tottenham sitt 17:e framträdande för säsongen 2019/20 när han hoppade in i den andra halvleken och hjälpte laget till en 1-0-seger. 

I en intervju med Liverpoolfc.com efter matchen berättar mittfältaren hur han jobbar för att kunna bidra när han får managerns förtroende.

– Det handlar om att träna hårdare. När du inte spelar kan det vara svårt att behålla den fysiska nivån som krävs för att man ska kunna prestera i det här laget. Så man måste träna hårdare för att se till att du är redo, säger Lallana.

– Då kan man stå för insatser som mot Everton i FA-cupen. Det gäller inte bara för mig, det gäller för alla spelarna och ungdomarna också.

– Jag vill bara bidra så mycket som möjligt. Ibland måste man vara tålmodig, så är det. Jag ser det ofta så här: ha en bra träningsvecka, träna hårt och mycket, se till att prestera så får du förhoppningvis starta till helgen. 

– Men om man inte får det, då skiftar fokus till att man ska vara redo att komma in från bänken för att hjälpa laget att ta de tre poängen. Nu vill vi göra det i varje match.

Trots Liverpools stora ledning i Premier League påpekar Lallana att fokuset ligger på ständig förbättring.

– Vi håller fötterna på jorden. Vi är en bra grupp med rätt fokus. Vi kommer in nu efter matchen och pratar om hur vi kunde ha gjort det bättre.

– Det var säkert en underhållande match för de neutrala, men vi vill inte vinna matcher genom att förlita oss på vår målvakt eller att skotten ska smita precis utanför stolpen.

– Det är en bra mentalitet vi har i gruppen, vi är inte nöjda så fort vi har vunnit. Det är en stor anledning till att vi är i den position vi är i idag.

Bannerbild