Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Senaste nytt inför City

Bild till nyheten

– Även de som säljer korv måste vara i toppform på söndag, sa Jürgen Klopp på presskonferensen.
Se videoklipp och en textsammanfattning.

Förkortad textversion nedan:

# Om konkurrensen med Man City

– Ur sportslig synpunkt blir rivaliseringen större och större. Man City är ett rimligt bra lag, som innebär att det är rivalisering. Och det är bra, för det betyder också att vi är på en bra plats.

# Om matchen avgör titelracet

– Jag vet inte. Jag har ingen aning. Måste jag gå till matchen som att det gör det? De senast två åren har jag känt att varje match vi spelar är den viktigaste på hela säsongen. Det är ingen match där någon säger: "Ni kan förlora den."

– Man kan inte göra matcher större än vad de redan är. Det är en väldigt, väldigt viktig match. Det är två väldigt bra lag som möter varandra och den spelas på Anfield och det är kult. Det kommer att bli en bra fotbollsmatch, men jag är inte säker på för vem.

# Om Raheem Sterling

– Han har alltid varit ett stort hot. Han förbättrar sig hela tiden och det är bra för Man City och England. I morse såg jag ett mål han gjorde här mot Man City. Det var också fint. Jag kan inte komma på något som är dåligt med honom.

# Om skadeläget

– Det är inga problem med Virgil och Jordan. Joel är fortfarande ute och detsamma gäller Shaqiri. 

# Om förhållandet till Pep Guardiola

– Jag kan inte respektera honom mer. För mig är han den bästa managern i världen. Oavsett var han har varit så har han haft stor inverkan på sina lag. Nu är han i Man City och fotbollen är inte så illa.

– Jag har inte något dåligt förhållande med någon på sidlinjen. Det ser kanske så ut, men det är respektfullt.

# Om Trent och Robbo

– De är en del av vårt spel, men inte vår enda plan. I modern fotboll måste du vara stark på kanterna. Målet är på mitten av banan och det är mest folk där så du måste hitta en väg runt.

– Ju bredare man gör planen, desto mer utrymme blir det i mitten. Och vi försöker att utnyttja färdigheterna till Trent och Robbo. Det är bra på att slå inlägg, livliga, modiga och i väldigt bra form.

# Om de senaste mötena mot City

– De sista tre matcherna mot City har det varit en ganska sen straff, men det blev 0-0. Sedan 2-1 på Etihad där 11 millimeter eller något sånt gjorde att bollen inte var inne och den sista var oavgjort i Community Shield. Vi förlorade på straffar.

– Det finns matcher som vi vunnit, men där City har haft mer av spelet och vi lyckades göra mål i rätta ögonblicken. Men det är resultaten man kommer ihåg. 

– Om du har som mål att klättra, så måste man ta topplatsen från City. För oss är förbättringarna uppenbara. Vi måste spela på vårt allra bästa och det måste alla. 

– Absolut alla på arenan måste vara i toppform. Även dom som säljer korv måste vara i toppform! Kom tidigt till arenan och var med på uppvärmningen.

# Om att Sean Cox återvänder till Anfield

Den irländske supportern som attackerades av Roma-huliganer utanför The Albert i april 2018 är tillbaka för första gången sedan den tragiska händelsen.

– När det inträffade med Sean, var det kanske botten av min tid i Liverpool, för något sådant borde inte hända och inte kring en fotbollsmatch. Jag hoppas att kärleken som Sean och hans familj har för denna klubb gav dem styrka. 

# Om mottagande av Man Citys spelarbuss

– Jag har stor tro på fansens styrka inne på arenan. Om någon i Man City fortfarande är bekymrade så är det vårt fel. Vi kastade inte flaskor allihop, men det var en av oss.

– Vi måste se till att inget liknande händer igen. Det är länge sedan nu och inget har hänt efter det. Om någon passerar gränsen måste vi se till att inte göra det igen.

# Om Manchester City

– Att de spelade utan De Bruyne – som är en av de bästa spelarna i världen – och ändå fick med sig resultat förra säsongen, visar deras kvalitet. Jag gillar inte att snacka så mycket om City. 

– 100 poäng, så 98 poäng och de är fortfarande giriga. Vi måste alla kunna hantera skador och bakslag och de har hanterat det bra.

– Jag beundrar inte andra lag, jag respekterar dem. Deras manager och lagets karaktär är ganska imponerande och kombinationen av snabbhet och teknik är också imponerande hos många spelare. Det är ett väldigt bra fotbollslag.