Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Osäkra City-stjärnor

Bild till nyheten


Manchester City dras med skadeproblem inför söndagens stormatch på Anfield och det är bland annat osäkert om förstekeepern, Ederson, kommer att vara redo.

Pep Guardiola har haft en del huvudbry med skador under säsongsinledningen och framförallt har det handlat om mittförsvaret där Aymerick Laporte är långtidsskadad och där även John Stones under långa perioder varit frånvarande. Den senare är dock frisk nu. 

Utöver Laporte är även Leroy Sané långtidsskadad och även den ukrainske vänsterbacken Oleksandr Zinchenko kommer definitivt att missa söndagens match. 

Mer osäkert är det för det spanska nyförvärvet inför säsongen, mittfältaren Rodri, som ser ut att gå en kamp mot klockan. Tidigare var domen att Atletico Madrid-köpet från i somras först skulle vara tillbaka till efter landslagsuppehållet som väntar efter söndagens match, men här verkar det vara en ljusning i Citylägret. 

Även Rodris landsman, David Silva, är osäker inför helgen. Han har varit skadad sedan drygt en vecka och den första domen löd att han skulle missa 10-12 dagar. I onsdagens match mot Atalanta var han inte i truppen och går även han en kamp mot klockan inför söndagen. 

Slutligen tvingades (?) även Pep Guardiola byta ut sin målvakt, Ederson, i veckans Champions League-match och talade efter matchen om att han kunde riskera att missa söndagens match. Har tror dock de flesta experter att det handlar om ett rent och skärt mind-game där Ederson av allt att döma kommer att vara frisk och redo till helgen. Annars finns alternativ i form av Claudio Bravo och förra Liverpool-keepern, Scott Carson, att tillgå bakom brassen.