Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Vidare till kvartsfinal i U17-VM

Bild till nyheten

Efter en tung start på turneringen är Ki-Jana Hoevers Nederländerna nu ett av åtta kvarvarande lag i U17-VM i Brasilien.

Nederländerna fick värsta tänkbara start i turneringen när de förlorade med 3-0 mot Japan och följde sedan upp det med en 3-1-förlust mot Senegal.

I U17-VM går gruppettan och grupptvåan vidare till slutspel, men även de fyra bästa treorna tar sig vidare. Detta gjorde att hoppet levde för Nederländerna trots de två inledande förlusterna.

I den sista och avgörande matchen mot USA flyttades Hoever in från sin högerbackspositon till att bli en av två mittbackar i försvaret. Det var en uppgift som 17-åringen löste på ett briljant vis och hjälpte sitt lag att hålla nollan. Offensivt lossnade det rejält för de orangeklädda och slutresultatet blev hela 4-0.

Segern mot USA innebar att Hoevers lag tog sig vidare till kvartsfinal i form av fjärde bästa grupptrea. 

– Det var första gången jag spelade som mittback i VM. Det var en förändring från tidigare, men jag tycker inte att det gick allt för dåligt, sa Hoever till FIFA.com efter matchen.

– Vi pratade inför matchen om vikten av att hålla nollan. Segrar kommer ofta efter stabila defensiva insatser. Både anfallet och defensiven gjorde jobbet idag. 

De unga nederländarna hade svårt att greppa varför det gick så dåligt i början av turneringen.

– Jag förstår inte riktigt förlusterna. Mot Japan startade vi bra, men tappade matchen. Detsamma hände mot Senegal.

Till vardags håller den unge högerbacken till i Liverpool och han har redan fått göra två matcher för Liverpools seniorlag.

– Jag trivs bra i Liverpool. Jag har lärt mig mycket taktiskt och tekniskt, men även mycket mentalt. Först och främst att aldrig ge upp!

I åttondelsfinalen stod Nigeria för motståndet och då var Hoever tillbaka som högerback. Han stod för en fin insats och gjorde bland annat assisten till 2-1-målet i matchen som slutade 3-1 till Nederländerna. 

Kvartsfinalen spelas på söndag klockan 20:30 och det kommer antingen att bli Paraguay eller Argentina som blir Hoevers nästa motståndare.

Källa: Liverpool.no