Nästa match (Premier League)

Wolverhampton klubbmärke Wolves (B)

torsdag 23 jan 21:00

Senaste nytt om Alisson

Bild till nyheten

Världens bäste keeper har påbörjat lätt träning utomhus, men målvaktstränaren John Achterberg kan inte ge besked när han kan vara tillbaka.

Efter vadmuskelskadan i ligapremiären mot Norwich den 9 augusti har hoppet stått till att Alisson Becker kan göra comeback i slutet av september eller början av oktober.

Men det kan ta längre tid än så – även om 26-åringen kört rehab med fitnesscoachen David Rydings under landslagslagspausen och även postat några uppmuntrande klipp på Instagram.

Målvaktstränaren John Achterberg berättar att Alisson "tränar utomhus", men att man tar "dagen som den kommer".

– Ali har jobbat med Dave i gymmet för att förbättra styrkan och hålla igång konditionen. De senaste dagarna har han också varit utomhus och fångat några bollar och jobbat med fotarbetet. 

– Han gör stadiga framsteg, men det är svårt att säga hur lång tid det här kommer att ta. Vi kan inte blicka alltför långt framåt. Vi tar dagen som den kommer, kollar upp hur han känner sig och siktar sedan på att göra nya framsteg, säger Achterberg till Liverpoolfc.com.

Eftersom klubbledningen inte vill påskynda något i onödan kan ett tänkbart comebackdatum för Alisson vara bortamötet mot Man United den 20 oktober – alltså efter nästa landslagsbreak.

Under tiden får Adrián fortsätta att vikariera mellan stolparna, uppbackad av irländaren Caoimhin Kelleher och veteranen Andy Lonergan

Under landslagsuppehållet har även den polske junioren Jakub Ojrzynski varit inbjuden till träning på Melwood.

Bannerbild