Nästa match (Premier League)

Wolverhampton klubbmärke Wolves (B)

torsdag 23 jan 21:00

Milner i Kompanys testimonial

Bild till nyheten


Vincent Kompany lämnade Manchester City i somras för att istället varva ner som spelande tränare i Anderlecht. Ikväll avtackas han med en Testimonial på Etihad Stadium och både James Milner och flera ex-reds kommer att närvara.

James Milners deltagande i kvällens match har redan rört upp starka känslor hos Cityfansen. Dels har rivaliteten till Liverpool växt sig starkare över de senaste åren men framförallt menar upprörda supportrar också att han avsiktligt lät sitt kontrakt löpa ut så att han kunde göra en bra ekonomisk affär när han lämnade som Bosman för att skriva på för Liverpool. 

Där är däremot en hel del spelare som kommer närvara under kvällens match där både Liverpool- och Cityfansen känner en viss kultrelation till spelaren. 

Spelarna med röd anknytning är Kolo Touré, Mario Balotelli, Craig Bellamy och Didi Hamann. 

Touré anslöt till Manchester City 2009 och kom sedan till Liverpool inför säsongen 2013/2014 för att fylla upp som mittbacksalternativ i Brendan Rodgers bygge. Mario Balotellis tid i Liverpool vill nog de flesta fans glömma, men italienaren var mer lyckosam i City där han bl.a. var med och vann ligatiteln under sin treåriga sejour i klubben. 

Craig Bellamy representerade Liverpool både 2006-2007 och sedan 2011-2012 när han anslöt från just Manchester City efter två säsonger i den ljusblåa delen av Manchester. Han var under sin andra sejour i Liverpool bl.a. med och slog ut sin förra klubb i semifinalen av Ligacupen. En turnering Liverpool sedan vann den säsongen. 

Didi Hamann minns såklart alla för sina insatser på det röda mittfältet under den första halvan av 00-talet och vann ju bl.a. trippeln 2001 och, såklart, Champions League 2005. Han flyttade till Manchester City 2006 och spelade där, bland annat under ledning av Sven Göran Eriksson, fram till 2009. 

Matchen spelas på Etihad Stadium i Manchester ikväll med avspark 20.45 svensk tid. 

Bannerbild